BørnefamilierGratis seværdighederSeværdighederSponsoreret indlæg/reklame

Düden vandfaldet ved Lara i Antalya

Oplev det smukke Düden vandfald i Antalya

I Antalya findes der 2 vandfald med navnet Düden. Aç Düden Vandfald ( det nedre Düden vandfald) og Yukari Düden Vandfald (Det øvre Düden Vandfald)

Düden vandfaldet hedder Düden Şelâlesi på tyrkisk

Aç Düden vandfaldet ligger i den sydøstlige del af Antalya, ved den populære bydelen Lara. Fra hovedvejen er der tyrkiske turistskilte (brune skilte) som viser vej hen til vandfaldet fra de store veje.

Vandfaldet ligger inde i en park og der er gode parkerings muligheder rundt omkring parken.

Man kan både se vandfaldet oppefra, via en bro som går hen over vandfaldet, eller fra siden, ved at følge hegnet langs klippekanten. Klippen som vandfaldet falder ned af er 50 meter lang, og består af kildekalk. Man kan naturligvis også se vandfaldet nedefra, med en bådtur fra den gamle bydel i Antalya.

Det mest bemærkelsesværdige træk ved Düden Vandfaldet er dets imponerende endelige fald, hvor vandet fra floden styrter ned fra klipperne og direkte ud i Middelhav. Det er meget unikt at se så højt et vandfald ende i havet.

Foruden sin naturlige skønhed har vandfaldet også en charmerende omgivende park, der giver besøgende mulighed for at slentre rundt og nyde den forfriskende atmosfære. Der er også faciliteter til picnic og restauranter, hvor man kan nyde en forfriskning eller en frokost.

Det er et must-see sted for dem, der besøger Antalya-regionen og ønsker at opleve en unik kombination af vandfald og hav, der skaber et mindeværdigt syn.

Düden vandfald, düden vandfald, düden vandfald, det nedre düden vandfald, düden vandfaldet, düden vandfaldet i Antalya, antalya vandfald, aktiviteter i antalya, fakta om antalya.

Bådtur fra Antalya til Düden vandfaldet

Det er som nævnt tidligere også muligt at nyde vandfaldet fra vandsiden, ved at tage på en bådtur i Antalya. Husk at tjekke om bådturen går omkring Düden vandfaldet og husk kamera, for der er mulighed for at tage nogle flotte billeder af vandfaldet. Hvis du gerne vil på bådtur til Düden vandfaldet, så kan du købe bådturer online her.

Det øvre Düden vandfald

Det øvre vandfald (Yukari Düden Vandfald) ligger lidt længere inde i landet og er omgivet af en park med frodig natur. Det øvre düden vandfald er unik fordi du kan komme om bag ved selve vandfaldet og stå og kigge ud igennem vandfaldet. Læs mere om den øvre vandfald i TeaTougaard rejseblogs guide til seværdigheder i Antalya.

Praktisk information om det nedre Düden vandfald

Pris: Vandfaldet er gratis at besøge og parkering er gratis.

Åbningstider: Altid åben

Adresse: Çağlayan, Lara Cd. No:457, 07230 Muratpaşa/Antalya

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vandfaldet i Antalya
  • Düden vandfaldet
  • Det nedre Düden vandfald.
  • Oplevelser nær Antalya lufthavn
  • Vandfald nær Antalya
  • Vandfald i Tyrkiet
  • Seværdigheder i Antalya

PIN IT!

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.