Nyt fra Alanya

Alanya (Antalya provinsen) og mange andre byer fritaget fra weekend karantæne

I næsten en måned har der været weekend karantæne i Antalya provinsen, som Alanya hører under, og en lang række andre provinser i Tyrkiet.

De første 2 weekender var der hjemme karantæne lørdag og søndag. Derefter fulgte en weekend, som var udvidet med Torsdag og Fredag p.g.a børnenes dag den 23. april og første dag i ramadanen den 24. april.

Derefter fulgte endnu en weekend, hvor der var karantæne fredag den 1. maj (arbejdernes internationale kampdag) samt lørdag og søndag.

Og alt tydet på at denne weekend endnu engang ville byde på hjemme karantæne. Den nu har vi modtaget den glædelige nyhed om at Antalya provinsen, herunder Alanya, ikke længere skal være i karantæne i weekenden.

Følgende provinser bliver fritaget for weekend karantæne: Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin og Muğla. Samme områder har fået åbnet deres provins grænser, så det nu er muligt at kører mellem disse områder igen. Læs mere om lempelsen af reglerne her.

Nyheden om ophævelsen af weekend karantænen i Alanya, er vi hos Alanya.Dk er meget glade for. Weekend karantænerne er hård kost, hvor det ikke er tilladt at forlade sit hjem, ingen muligheder for indkøb eller sammenværd lørdag og søndag samt bøder på 3150 tl, hvis man bryder en af en lang række regler.

Læs også: 6 mystiske ting, som sker når du faster under ramadanen.

Karantænen gælder stadig for nogle

Tyrkiske borgere og expats bosat i Tyrkiet over 65 år og under 20 år skal stadig være i karantæne, både i weekender og i hverdagen. Dog er der kommet nye lempelser, som giver dem lov til at gå ud i 4 timer på udvalgte dage.

– For over 65-årige:

Den første gang bliver mellem 11.00 og 15.00 den 10. maj. Det er kun tilladt at gå nær ens hjem, der skal holdes afstand og det er IKKE tilladt at køre bil.

– For under 20-årige:

0-14 år kan gå ud, hvis de holder afstand til hinanden, den 13. maj fra 11.00 til 15.00.

15-20 år kan gå ud, hvis de holder afstand til hinanden, den 15. maj fra 11.00 til 15.00.

Weekend karantænerne ikke ophævet i alle provinser

24 provinser i Tyrkiet er stadig pålagt at overholde weekend karantænen, indtil andet bliver meldt ud.

De proviser er som følger: Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van og Zonguldak.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.