Alt om handicapvenlige Alanya

Alanya er en yderst handicapcenlig by. I Alanya har man nemlig valgt at gøre meget ud af at forbedre forholdene for handicappede. Blandt andet har man valgt at sænke kantstenene i Alanya til fordel for bevægelseshæmmede.

Igennem de seneste år, har Alanya, i tæt samarbejde med handicappede, arbejdet med et projekt kaldet ”Tourism for All” som blandt andet er med til at sikre transportmuligheder for alle. Ideen er at handicappede skal have de samme muligheder til at deltage i det sociale liv i Alaya, herunder holde ferie og føle at de bliver respekteret og behandlet med lige rettigheder.

Alanyas borgmester Adem Murat Yücel har desuden inviteret rejsende handicappede til Alanya gennem udenlandske, især russiske, medier. Han fortæller, at Alanya kan tilbyde en behagelig ferie for alle og at Alanya er velegnet for rejsende med handicap.

Læs mere om projektet her

Handicap stranden i Alanya, handicap venlig strand i Alanya, alanyas handicap strand, strand for handicappet, alanyas strand for handicappet

Handicapvenlig strand i Alanya

Man har også lavet en handicapvenlig strand i Alanya. Her kan kørestolsbrugere nemt køre rundt og alle faciliteter er selvfølgelig gratis for de handicappede og deres familier og venner.

Sådan finder du den handicapvenlige strand i Alanya

Mange private organisationer støtter projektet

AlanyaDk har før interviewet Silas Holst som fortæller (se her), at han er særligt glad for at bo i et område som er handicapvenligt. I Silas Holst kompleks har de blandt andet installeret en hæve/sænke stol til poolen, så kørestolsbrugere nemt kan komme i poolen. Derudover bliver der også lavet en handicap venlig tennisbane og andre fede tiltag i komplekset.

Der er også rigtig mange private organisationer som er med til at hjælpe de handicappede i Alanya. Herunder Tünel Cafe som er skabt af og for de handicappede børn i Alanya. Her er det børnene selv, der er med til at servere for caféens gæster.

Læs mere om vores besøg på Tünel Café her

Tünel-cafe-alanya

Livstilscenter for handicappede i Alanya

I Alanya har man et center for handicappede kaldet ”Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi” og nu har man sat endnu et stort projekt op, som går ud på at bygge endnu et stort center i Oba. Her rådgiver en psykolog blandt andet handicappede og deres familier. Der bliver også arrangeret kurser og seminarer i forsøg om at øge bevidstheden omkring emner som handicappede og deres pårørende selv er med til at udpege.

I centeret findes der fagfolk som er specialiseret indenfor børnsudvikling og som underviser gennem leg, i moderne kursuslokaler, handicappede børn omkring livet i hverdagen, personlig pleje, kognitiv psykologi, psykemotorik, sproglig udvikling og udvikling af deres sociale liv. Derudover vurderer en fysioterapeut dagligt deres grad af uafhængighed i udførelsen af daglige aktiviteter og giver dem hjemmeøvelser med løbende opfølgning.

For at udvikle de handicappedes kunstneriske færdigheder, kreative tænkning, hånd-øje koordination og give dem en følelse at succes, har man lærere der dagligt arrangerer forskellige sociale og kunstneriske aktiviteter med dem.

For borgere som ikke har mulighed for at bevæge sig ud til de her centre, har man stillet personale til rådighed som besøger borgerne 3 gange om ugen. Herunder en fysioterapeut og 2 børneudviklingspædagoger.

Man har i Alanya også valgt at give de handicappede og pårørende følgende:

  • Gratis adgang til Red Tower, Damlatas grotten og lignende historiske seværdigheder.
  • Rabat på offentlig transport.
  • Mulighed for 30 % rabat på vand.
  • Gratis adgang til Alanya Olympisk Svømmehal på udvalgte dage.
  • Gratis brug af alle faciliteterne på Kleopatra Engelsiz Halk Plaji (Den handicapvenlige strand i Alanya).
  • Mulighed for at søge om mere tilgængelige forhold ved sin bopæl (fx en rampe eller elevator)
  • Mulighed for at søge om hjælp i form af penge, mad, medicin eller anden bistand for at dække den enkeltes behov
  • Gratis oversætter til døve og stumme i forbindelse med besøg hos lægen, på kommunen eller andre offentlige processer
  • Mulighed for opladning af elektriske kørestole 3 forskellige steder i Alanya, så handicappede ikke længere skal bekymre sig om at løbe tør for strøm
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.