BørnefamilierGratis seværdighederNyt fra AlanyaSeværdigheder

Det nye parkområde i Bektaş

Den nye store fælles park er nu næsten færdigbygget på bjerget i Bektaş ved Teras.

I ca. 1,5 år har Alanya kommune været i gang med at bygge en ny stor fællespark på bjerget i Bektaş.

Ved parken blev der i 2016 blev sat 9 store tyrkiske flag op og 2017 blev sat et stort ”I Love Alanya” skilt op, som kan ses fra store dele af byen.

Området er 50.000 m2 stort og indeholder blandt andet et amfelia teater, legepladser, grill område med små hytter og picnic områder, toilette. Der er også bygget flere små butiksområder, hvor små lokale butikker og spisesteder formentlig vil åbne over sommeren. Indtil nu er kun 1 the- og kaffe sted åbnet.

alanya park, seværdigheder i alanya, alanya park, tepe park, i love alanya skilt, skilt i alanya
En af de nye store legepladser i parken

Det nye amfelia teater kommer til at kunne rumme 400 mennesker som ud over uforglemmelige shows på scenen også kan nyde den fantasiske udsigt over Alanyas borg fra tilskuerpladserne. Amfelia teateret skal bruges til forestiller og forskellige shows.

Det store byggeprojekt har skabt arbejdspladser til omkring 5000 mennesker og området er planlagt til at blive det nye udflugtsmål for lokale og turister i Alanya. Når det står færdigt vil området også give arbejdspladser, i form af sikkerhed, vedligeholdelse og administration.

alanya park, seværdigheder i alanya, alanya park, tepe park, i love alanya skilt, skilt i alanya
Det nye picnic område i parken.
Picnic områder populære i Alanya

Tyrkerne har en god tradition for at bruge deres fridage og weekender på at tage på picnic med familien. Områder ved Dim cay og Ulaş er fyldt hver søndag, så det forventes også at det nye parkområde ved Bektaş bliver et populært picnic sted.

Ved parken er der lavet små hytter, hvor det er muligt at sidde når der holdes picnic i skygge for solen, vind og regn.

alanya park, seværdigheder i alanya, alanya park, tepe park, i love alanya skilt, skilt i alanya
Bagsiden af det populære “I Love Alanya” skilt.
Kom om dag Alanya skiltet

I 2017 blev det store “I ♥ Alanya” skilt opsat foran parken.

Når du besøger parken er det muligt at se skiltet bagfra, og hvis man er villig til at tage den stejle gåtur ned til skiltet, er det muligt at få nogle skønne fotos af både borgen og det store “I ♥ Alanya” skilt.

 

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.