Ağlayan Pasta – Tyrkisk Chokoladekage
Ağlayan pasta betyder grædende kage og er en lækker, svampet tyrkisk chokoladekage med mascarponecreme og chokoladesovs.
Kagen bliver almindeligvis lavet med krem şantı i stedet for mascarponecreme og bitter chokoladesovs, men er man ikke i Tyrkiet, er det ikke sikkert, at man kan finde dette. Mascarponecremen og chokoladesovs er dog et rigtig godt alternativ, og smager meget ens.
Ingredienser til grædende tyrkisk chokoladekage:
4 store æg
1 glas sukker
1 teglas mælk
1 teglas olie
3 spsk. kakao (med top)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje
1 knsp. salt
2-2,5 glas mel
Mascarponecremen:
250 g mascarpone
240 g flormelis
1-2 tsk vanilje
Chokoladesovs
Fremgansmåde:
Kom æggehviden og blommerne i hver sin skål. Kom lidt en knsp. salt i skålen med æggehviden og pisk med en mixer indtil det bliver ligesom sne.
Kom derefter sukker i skålen med blommerne og pisk indtil det bliver skummet. Tilføj mælk og olie og vend massen en omgang. Kom nu mel, bagepulver, kakao og vanilje i én efter én og rør rundt.
Bland æggehviden i massen med æggeblommerne ved at vende massen forsigtigt med en dejskraber, nedefra og op – hele tiden i samme retning.
Hæld massen over i et smurt fad og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader.
Mascarponecremen:
Klargør imens mascarponecremen ved at piske mascarpone, flormelis og vanilje sammen i en skål. (Tilsæt gradvist flormelis, til cremen bliver tyk). Når kagen er bagt og afkølet, overhældes den ligeligt med et glas mælk. Fordel derefter mascarponecremen ligeligt ovenpå kagen og lad den hvile i køleskabet.
Til sidst overhældes kagen med chokoladesovs. Sørg for, at chokoladesovsen er lidt kold, før det kommer på kagen.
Lad kagen hvile i køleskabet mindst 2 timer før servering. Kan pyntes med kokosmel og/eller nødder.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Dessert
- Tyrkisk chokoladekage
- Tyrkisk kage
- Tyrkisk dessert