DessertTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Ağlayan Pasta – Tyrkisk Chokoladekage

Ağlayan pasta betyder grædende kage og er en lækker, svampet tyrkisk chokoladekage med mascarponecreme og chokoladesovs.

Kagen bliver almindeligvis lavet med krem şantı i stedet for mascarponecreme og bitter chokoladesovs, men er man ikke i Tyrkiet, er det ikke sikkert, at man kan finde dette. Mascarponecremen og chokoladesovs er dog et rigtig godt alternativ, og smager meget ens.

Ingredienser til grædende tyrkisk chokoladekage:

4 store æg
1 glas sukker
1 teglas mælk
1 teglas olie
3 spsk. kakao (med top)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje
1 knsp. salt
2-2,5 glas mel

Mascarponecremen:
250 g mascarpone
240 g flormelis
1-2 tsk vanilje

Chokoladesovs

Fremgansmåde:

Kom æggehviden og blommerne i hver sin skål. Kom lidt en knsp. salt i skålen med æggehviden og pisk med en mixer indtil det bliver ligesom sne.

Kom derefter sukker i skålen med blommerne og pisk indtil det bliver skummet. Tilføj mælk og olie og vend massen en omgang. Kom nu mel, bagepulver, kakao og vanilje i én efter én og rør rundt.

Bland æggehviden i massen med æggeblommerne ved at vende massen forsigtigt med en dejskraber, nedefra og op – hele tiden i samme retning.

Hæld massen over i et smurt fad og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader.

Mascarponecremen:

Klargør imens mascarponecremen ved at piske mascarpone, flormelis og vanilje sammen i en skål. (Tilsæt gradvist flormelis, til cremen bliver tyk). Når kagen er bagt og afkølet, overhældes den ligeligt med et glas mælk. Fordel derefter mascarponecremen ligeligt ovenpå kagen og lad den hvile i køleskabet.

Til sidst overhældes kagen med chokoladesovs. Sørg for, at chokoladesovsen er lidt kold, før det kommer på kagen.

Lad kagen hvile i køleskabet mindst 2 timer før servering. Kan pyntes med kokosmel og/eller nødder.

 

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Dessert
  • Tyrkisk chokoladekage
  • Tyrkisk kage
  • Tyrkisk dessert

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.