Biber Dolma (Fyldte peberfrugter)
Fyldte peberfrugter er en populær ret i Tyrkiet.
Har du også fået smag for dem? Her er opskriften, så du kan lave dem derhjemme.
Til 4 personer
Klik på ordet, for at bestille økologiske varer.
10 grønne alm. tyrkiske peberfrugter
200 gr hakket oksekød
1 løg
1 bundt bredbladet persille
5 kviste dild
3 fed hvidløg
1 tsk. timian
2 tsk. salt
1 tsk. peber mix
½ tsk. spidskommen
2 spsk. tomatpure
3 spsk. olivenolie
1½ glas grødris
1 stor tomat
Fremgangsmåde:
Skyl grøntsagerne og rens peberfrugterne indeni. Læg de store på et viskestykke med bunden i vejret og lad dem dryppe af.
Hak persille, dild og løg. Hæld det op i en stor skål og tilsæt oksekød, 1. spsk. tomatpure, olie, grødris og rør det godt sammen.
Fyld peberfrugterne 2/3 med fyldet. Skær tomaten ud i skiver, og læg dem ind i peberfrugterne som låg.
Sovsen:
Sæt en gryde over med olien.
Tilsæt tomatpure, 1 tsk. af den peber mix,
1 tsk. salt og lad det lige svitse i 1 min.
Læg de fyldte peberfrugt ned i gryden, og hæld vand ved, så det dækker halvdelen af peberfrugterne.
Lad det koge ca. 50 min til de er bløde.
Alanya.Dk hjemmeside er låst, da vores tekster ellers bliver stjålet af konkurrenterne. Hvis du vil kopierer og printe opskriften, så klik her, så sender vi dig over til naturligtliv.dk
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
Indlægget indeholder affiliatelinks
Lukket for kommentarer.