Guide: Vandretur i Alanyas bjerge

Når man besøger Alanya, er man hver dag velsignet med udsigten til de majestætiske Taurusbjerge.

Bjergene beskytter Alanya mod kolde vinde om vinteren og om sommeren fungere de som et køligt tilflugtssted.

Men bjergene kan også bruges til at vandre i. Hvad enten det er tæt på byen eller dybt inde i skoven, så er det en stor oplevelse.

Der er flere måder at gå på opdagelse i de store Taurusbjerge. Du kan starte til fods og gå fra bunden af bjergene, hvor du finder bananplantager, frugtplantager og små floder. Du kan også køre i bil længere op i bjergene og derfra udforske de forskellige veje.

I bjergene finder du mange små landsbyer, hvor de lokale nyder hverdagen med høns, køer og geder. Lokalbefolkningen er meget venlig og inviterer dig måske til en kop te.

I Alanya er der også tour-agente, som f.eks Famtours, specialiserer sig i vandreture i bjergene.

Turene er vel tilrettelagte og bringer dig ofte til steder, du måske aldrig selv ville have fundet. Du kommer på denne måde til at se en helt anden side af Alanya, ledet af erfarne guider.

Læs også >> Interview: Vandreturer igennem bjergene

gennemsnitstemperaturen i Alanya, alanya gennemsnits temperatur, temperaturen i alanya, temperaturen i Tyrkiet, tyrkisk temperatur, ferie i Alanya, ferie i tyrkiet, tyrkisk ferie

Vores to favorit ruter:

Hvis du ønsker en simpel rute, ikke for langt fra den civile verden, så er en vandretur op til Alanyas borg perfekt. Du kan vandre op på halvøen og undervejs nyde den smukke udsigt.

En anden interessant vandrerrute, er ved opstigningen til Gold City i Kargıcak. Du kan starte ved havet og gå op ad bjerget derfra. Undervejs vil du se smuk natur, fantastiske landskaber og hyggelige lokale landsbyer.

Note: Bjerge kan være farlige! Forlad ikke de etablerede veje, hvis du ikke er erfaren eller hvis du er uden en erfaren vejledning. Brug behageligt tøj, atletiske sko og en hat!

I Alanya er solen skarp – selv om vinteren, så benyt UV-beskyttelse. Husk også rigeligt med vand.

Godt tilbehør til en vandretur i Alanya

Hvis du planlægger at vandre en tur i Alanya, så kan godt udstyr gøre din tur meget mere fornøjelig og smertefri.

Med udgangspunkt i du laver en vandre tur på en dagtur uden overnatning anbefaler vi følgende udstyr fra backpackerlife (reklame).

vandreturer i Alanya, alanya vandreturer, vandreturer tyrkiet, tyrkiet vandreturer, oplevelser i Alanya, seværdigheder i Alanya

1 liter vandflaske

Hvis du har været i Alanya før, så ved du hvor vigtigt det er at få rigeligt med vand i sommervarmen. Når du vandre er det også utroligt vigtigt at få masser af vand. Med en aluminium vandflaske sparer du miljøet for mange plastik flasker og med den smarte krog i hanken kan du sætte vandflasken fast på din rygsæk. Læs mere om vandflasken her (reklame).

drikkeflaske-1-liter

Kompakt førstehjælpssæt

Der er naturligvis ingen der forventer at komme til skade mens de er på vandretur, men det er alligevel en god ide at være forberedt hvis uheldet skulle være ude. Der er skarpe sten og forskellige dyr i naturen og der kan være langt til den nærmeste læge i bjergene. Læs mere om det kompakte førstehjælpssæt her (reklame).

vandreturer i Alanya, alanya vandreturer, vandreturer tyrkiet, tyrkiet vandreturer, oplevelser i Alanya, seværdigheder i Alanya

Letvægts vandrestave

Det er super populært at vandre med vandrestave. Med et sæt letvægts vandrestave kan du nemt pakke den i kufferten og tage dem med til Alanya for at vandre. Dette sæt vejer ca 500 gram og er lavet af letvægts aluminium med solidt gummigrip. Læs mere om backpackerlifes vandrestave her (reklame).

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vandreturer i Tyrkiet
  • Vandreturer i Alanya
  • Vandreturer i Alanyas bjerge
  • Udstyr til vandreturer

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.