Annoncørbetalt indholdGratis seværdighederNyhederSeværdigheder

Guide: Vandretur i Alanyas bjerge

Når man besøger Alanya, er man hver dag velsignet med udsigten til de majestætiske Taurusbjerge.

Bjergene beskytter Alanya mod kolde vinde om vinteren og om sommeren fungere de som et køligt tilflugtssted.

Men bjergene kan også bruges til at vandre i. Hvad enten det er tæt på byen eller dybt inde i skoven, så er det en stor oplevelse.

Der er flere måder at gå på opdagelse i de store Taurusbjerge. Du kan starte til fods og gå fra bunden af bjergene, hvor du finder bananplantager, frugtplantager og små floder. Du kan også køre i bil længere op i bjergene og derfra udforske de forskellige veje.

vandre turer i Tyrkiet, den lykiske vej, lycian way, vandreture i Antalya, vandreture nær alanya

I bjergene finder du mange små landsbyer, hvor de lokale nyder hverdagen med høns, køer og geder. Lokalbefolkningen er meget venlig og inviterer dig måske til en kop te.

I Alanya er der også tour-agente, som f.eks Famtours, specialiserer sig i vandreture i bjergene.

Turene er vel tilrettelagte og bringer dig ofte til steder, du måske aldrig selv ville have fundet. Du kommer på denne måde til at se en helt anden side af Alanya, ledet af erfarne guider.

Vandreturer med guide i Alanya

Læs også >> Interview: Vandreturer igennem bjergene

gennemsnitstemperaturen i Alanya, alanya gennemsnits temperatur, temperaturen i alanya, temperaturen i Tyrkiet, tyrkisk temperatur, ferie i Alanya, ferie i tyrkiet, tyrkisk ferie

Vores favorit vandreruter i Alanya

1) Hvis du ønsker en simpel rute, ikke for langt fra den civile verden, så er en vandretur op til Alanyas borg perfekt. Du kan vandre op på halvøen og undervejs nyde den smukke udsigt.

2) En anden interessant vandrerrute, er ved opstigningen til Gold City i Kargıcak. Du kan starte ved havet og gå op ad bjerget derfra. Undervejs vil du se smuk natur, fantastiske landskaber og hyggelige lokale landsbyer.

3) Fra Alanya centrum kan ud også vandre op til den gamle græske kirke. Der er mange ruter op til kirken, så brug eventuelt google maps til at finde den der passer dig bedst. Turen op til kirken byder på turer igennem små landsbyer og smuk udsigt over Alanya by oppe fra bjergene.

Gode råd til at vandre i Alanya

 • Bjerge kan være farlige! Forlad ikke de etablerede veje, hvis du ikke er erfaren eller hvis du er uden en erfaren vejledning.
 • Brug behageligt tøj, atletiske sko og en hat!
 • I Alanya er solen skarp – selv om vinteren, så benyt UV-beskyttelse.
 • Husk rigeligt med vand. Når du forlader de små landbyer, er det ikke længere muligt at købe vand
 • Tag snacks og let mad med for at holde energiniveauet oppe.
 • Interager med lokale beboere venligt og høfligt. Folk vil med sikkerhed rigtig gerne hilse undevejs på turen.
 • Medbring en førstehjælpskasse med essentielle fornødenheder, i bjergene han der være langt mellem i møder nogle der kan hjælpe.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

 • Vandreturer i Tyrkiet
 • Vandreturer i Alanya
 • Vandreturer i Alanyas bjerge
 • Udstyr til vandreturer

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.