DessertTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Güllaç – Tyrkisk ramadan dessert

Güllaç er en af de første deserter tyrkerne tænker på, når det er Ramadan.

Det er en smuk hvid kage, som normalvis kun spises under den muslimske fastemåned ramadanen.

Güllaç kagen er lavet af store mængder mælk, som har et lavt kalorieindhold og er letfordøjelig. Derfor er güllaç også en dessert der er nem at nyde efter en hel dag med faste, hvor det er vigtigt at fokusere på hvilket mad man spiser, for ikke at overbelaste tarmsystemet.

Desserten güllaç var også den fortrukne dessert i ramadanen helt tilbage under Osmanner riget, der tidligere regerede i Tyrkiet, og er siden blevet den hvide dessert nydt allermest i den hellige måned i Tyrkiet.

Güllac kage, ramadan kage, tyrkisk kage, kage fra Tyrkiet, Ramadan kage, Ramazan kage, opskrifter på tyrkisk kage, tyrkiske opskrifer, tyrkisk mad
Sådan her ser posen ud, som man køber i supermarkedet for at lave güllaç.

Hvad er güllaç?

Desserten güllaç var den fortrukne dessert i ramadanen helt tilbage under Osmannerriget, der tidligere regerede i Tyrkiet, og er siden blevet den hvide dessert nydt i den hellige måned, ramadanen, i Tyrkiet.

Pladderne der bruges til at lave kan kun købes i supermarkederne under og lige efter ramadanen, da der ikke er nogen efterspørgsel på güllaç resten af året.

Hvorfor tyrkerne ikke vil nyde desserten på andre tider af året, vides ikke med sikkerhed og det er et stort spørgsmål for producenterne.

I dag er det nok mest fordi desserten er blevet en del af traditionen i ramadanen og spises derfor, mere end på grund af dens lette egenskaber. Det kan sammenlignes lidt med de danske jule småkager, klejnerne, som kun spises én gang om året hjemme i Danmark.

Güllaç desserten er er let i konsistensen, og velduftende da den er tilsat rosenvand. På toppen af desserten er det almindeligt at drysse hakket nødder til at pynte og give kagen mere smag. Hvis du har lyst til selv at prøve at lave en güllac desserten, så finder du opskriften på dansk i denne artikel.

Under ramadanen sælges den på mange cafeer og restauranter i Alanya. Før og efter ramadanen er den næsten umulige at finde.

Opskrift på tyrkisk Güllaç

Hvis du vil prøve at lave denne smukke hvide tyrkiske dessert til dig selv eller din familie, så har vi oversat opskriften til dansk her.

Opskrift på tyrkisk güllaç dessert

👤 8 personer 🕚 25 min 🌱 Vegetarisk 🍰 Dessert


INGREDIENSER

• 10 güllaç pladder
• 1 liter mælk
• 2 kopper sukker
• 1/6 kop rosenvand
• Nødder efter eget valg

TIL ANRETNING:

Pynt med nødder efter eget valg. Valnødder, hasselnødder og pistacienødder er gode eksempler.


FREMGANGSMÅDE

Bring mælken i kog under omrøring og sænk varmen så det simrer. Tilsæt sukkeret i mælken og rør til det er opløst.

Placere en güllaç plade i en stor bred form og overhæld pladen med mælk. Vent indtil mælken er absorberet af pladen, og gentag derefter processen til du har den ønskede højde på din kage. Tilføj hakket nødder efter eget valg på den øverste plade.

Der vil være noget mælk til overs som ikke er absorberet når du er færdig, men dette er helt normalt.

Kom güllaç i køleskabet til afkøling. Når kagen er kølet ned drysses rosenvandet (valgfrit) over kagen og den skæres den i skiver og serveres. Güllaç kan serveres med frugt, granatæble kerner eller flere nødder, valget er dit.

Retten serveres kold.

Afiyet olsun!

güllac opskrift, opskrift på güllac, opskrift på gullac, gullac opskrift, tyrkiske kager, tyrkiske opskrifter, opskrift på tyrkisk kage,

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Kage fra Tyrkiet
  • Tyrkisk kage
  • Güllac dessert
  • Desserter under ramadanen
  • Ramadan opskrifter
  • Opskrifter til mad i Ramadanen

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.