BørnefamilierNyhederNyt fra Alanya

Horse Village Alanya: Meget mere end en rideskole

Lige ved siden af den rislende flod Obaçay finder du den ’Horse Village Alanya’ rideskole som åbnede i 2017.

Det er et stort stykke åbent land, der er omgivet af appelsintræer, og hvor heste går frit rundt. ’The Horse Village’ er en drøm, der er gået i opfyldelse for Josefine Gölgelen.

“Dengang jeg var barn og voksede op i Sverige, voksede jeg op med heste. Jeg ønsker at børn i Alanya får de samme muligheder som mig til at lære de her fantastiske dyr at kende” siger Josefine Gölgelen

5-årig gamle Dione Hennekes fra Holland står stolt ved siden af en høj, hvid hest. Pigen elsker heste og nu, hvor hun besøger bedstefar og bedstemor i Alanya, har hun fået muligheden for at få hendes første ridetur. Josefine, ejeren af den nyligt åbnede rideskole, vælger Fluffy til at være den mest egnede hest til dagens anledning. ”Fluffy er sød og nem og derfor perfekt til dette skønne øjeblik”. 

Positiv energi

Josefine og hendes mand Ayhan Görgülen stiftede ’The Horse Village’. Efter fødslen af deres datter Eda, følte Josefine, at hendes liv i Alanya var næsten fuldkomment. Næsten, fordi der var én ting, der manglede: heste. ”I Sverige voksede jeg op med heste omkring mig”, forklarer hun. ”De er mine bedste venner. De giver mig så meget positiv energi”. Og heldigvis var Ayhan på det tidspunkt også klar til at prøve noget nyt. Efter at have arbejdet mange år i turistbranchen, først som skibskaptajn og senere som ejeren af en strandcafé, var han klar på nye udfordringer. Ayhan var enig med Josefine om, at det var en god idé at åbne en rideskole og begyndte at lede efter et egnet sted. Lige ved siden af Oba River, fandt de et stort stykke land, der var lige, hvad de ledte efter.

”Min drøm var at åbne en rideskole, ligesom jeg kender det fra Sverige” siger Josefine. ”Hvor hestene har plads til at bevæge sig frit omkring og, hvor de kan gå ind og ud af deres stalde, lige når de vil. Og hvor de får god mad og den pleje, de har brug for”. Alle hestene på ’The Horse Village’, kommer fra Manavgat. ”De stod fasttøjret hele dagen, altid stående på det samme sted”, beskriver Josefine. Deres præcise historie er ukendt, men sporene er tydelige. En af hestene har for eksempel en deform tunge, som følge af det jernbidsel der sad stramt i munden for at holde hesten under kontrol. En anden er meget sky og hans ben er dækkes af ar.

”Hestene har alle haft en svær fortid. Vi udvælger dem med det formål at give dem et godt liv i vores Horse Village”, siger Josefine.

Støtte via Facebook

For Josefine er hestene mere end en hobby. ”Det er en livsstil. På grund af hestene lærte jeg endnu mere om at tage ansvar og vigtigheden af at tage sig af sådan et stort dyr. De har også givet mig meget tilbage. De giver mig positiv energi, og jeg føler mig altid helt rolig og fredfyldt i deres selskab. Hovedårsagen til, at jeg åbnede denne rideskole var at tilbyde børn fra Alanya chancen for at komme tæt på hestene. Men også for at vise dem, hvordan du tager dig godt af dyr, helt generelt.”

At mange mennesker støtter op omkring idéen blev helt tydeligt, da hun spurgte om hjælp på de sociale medier.  ”Det er temmelig dyrt at starte en rideskole, så jeg brugte Facebook til at efterspørge second hand-udstyr. Det var helt fantastisk: over hele Sverige har folk sendt udstyr til os”.  

Alanya rideskole, horse village alanya, alanya horse village, rideskole tyrkiet, tyrkisk rideskole, rideskole oba, oba rideskole

Ride lektioner for alle

Børn såvel som voksne kan få ride lektioner i Horse Village. For tiden er der 20 unge elever, som ofte kommer her. Men det er også muligt bare at få en privat ride lektion ad gangen. Ayhan fremhæver, at stedet er meget mere end en rideskole. ”Selv hvis du ikke har lyst til at ride på en hest, er du altid velkommen til at besøge stedet. Hvis du bare har lyst til at komme her og læse en bog i solen hele dagen lang, er det fint med os”. 

Ayhan og Josefine vil gerne have at Horse Village bliver et sted, hvor folk tilbringer tid sammen. Atmosfæren er varm og rummelig og træbænkene- og bordene indbyder folk til at tage plads. Flodens rislen lyder i baggrunden, og i forgrunden løber de smukke heste omkring og nyder deres frihed.

”Vi elsker denne form for land-idyl”, siger Josefine. ”Mere behøver vi ikke”.
Vil du gerne besøge The Horse Village Alanya?

Telefon: +90 536 741 65 28

Facebook: Horse Village Alanya

Åbningstider: 08.00 – 20.00

Find Alanya Horse Village:

GemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.