Nyt fra Alanya

Julemarked 2017: Julehygge på havnen

I år var det 8. gang Alanya kommune i samarbejde med Alanya´s udlændinge komité arrangerede julemarked i Alanya.

Dagen bød pletvis på regn og solskin fra morgenen og helt frem til solnedgang. Men regnen kunne ikke holde de mange fastboende og turister væk fra Alanya´s hyggeligste tradition, julemarkedet!

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Ingen i år besøgte flere tusindvis markedet, hvor der blev solgt julepynt, julekager, traditionel tyrkisk mad og syng julesange fra den store scene, som var stillet op foran kommunens bygning.

Julekoncert med byens udenlandske sangkor.

Mange af Alanyas velkendte og ukendte butikker var fremmødt med boder. Blandt boderne var  EV restaurant, som solgte Pizza og Brownie, Alex restaurant, som solgte danske og tyrkiske delikatesser, den nye sveske restaurant “Swedish Connection” og  Seasons restaurant, som har kokken Mutlu Şevket Yılmaz i køkkenet. Mutlu Şevket Yılmaz er en da de bedste kokke i Tyrkiet, men alligevel tog han sig tid til at stå i boden på julemarkedet.

[unitegallery J_slider]

Igen i år havde man julemanden rykker sit hjem, denne gang tættere på scenen. Hans kone havde han glemt derhjemme, men i stedet havde han udvidet rundt om dit hus, så selfier og juleportrætter kunne tages, blandt andet i den opstillet julekane. Som altid var der mange børn og voksne som gerne ville have et foto sammen med julemanden, der jo er fra Tyrkiet. 

Udover julemanden, som holdte til i sit hus ved scenen, var flere “assisterende” julemænd også at finde rundt på julemarkedet. Den ene julemand have glemt rensdyrene derhjemme og i stedet taget en hest med. Det lille team stillede glædeligt op til fotos og smilende var store når folk fik øje på det umage par.

Russerne var igen i år velrepræsenteret til julemarkedet, og som altid var deres boder fyldte med russiske juledelikatesser. De traditionelt udklædte russiske kvinder var også igen i året på julemarkedet, og som altid lyste de op i deres flotte nationaldragter.

Som altid havde Alanya kommune med hjælp fra Alanya udlændinge komité stablet et utroligt godt julemarked på benene, hvor stemningen var god, hyggen i top og maden velsmagende.

Pengene fra julemarkedet går som altid til at forbedre forholdene for de handicappede i Alanya.

Se billederne her:

[unitegallery Jul_2017]

GemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.