Helligdage og mærkedageKulturNyt fra Alanya

Kurban Bayram 2022 bliver fejret i 9 dage

Igen i år er Kurban Bayram blevet forlænget, så den kommer til at vare 9 dage.

De officielle helligdage er fra 9., 10., 11., og 12., juli men igen år bliver feriedagene forlænget, ligesom det var tilfældet i 2021.

I 2022 kommer Kurban Bayram til at strække sig over 9 dage fra lørdag d. 9. juli til søndag d. 17. juli. Den 9-12 juli er de oprindelige dag, derudover har man at inkluderet den 13 og 14 juli. Den 15 juli er i forvejen en officiel tyrkisk helligdag med navnet Demokrasi ve milli birlik günü (Demokratiets og folkets dag) og derefter følger weekenden den 16 og 17 juli.

Hvad er Kurban Bayram

Kurban Bayram bliver også kaldt Eid al-Adha og er officielle tyrkiske helligdage. På dansk kalder vi Kurban Bayram for offerfesten.

Den islamiske kalender er en månekalender, og derfor er det islamiske år 10-11 dage kortere end den gregorianske kalender.

Muslimske højtider følger derfor ikke årstiderne, men falder hvert år 10-11 dage tidligere end året før i forhold til den gregorianske kalender. Kurban Bayram starter altid 2 måneder og 10 dage efter Ramadanen slutter.

Læs også: Helligdag og specielle dage i Tyrkiet 2022

kurban bayram, offerfesten tyrkiet, offerfest, helligdage i Tyrkiet, Alanya dk, Kurban Bayram i Tyrkiet

Slagtninger under offerfesten.

Lige nu kan man flere steder i Alanya se stor samlinger af dyr, som sælges til slagtning

Det er normalvis køer, geder, får, der sælges. En sjælden gang imellem sælges der også kamler.

Det er almindeligt at en tyrkisk familie slagter en ged eller et får. Hvis man ønsker at slagte en ko, så er det normalt at 1-7 tyrkiske familier går sammen omkring at slagte en ko, da det det er et stort dyr. Hver familie får omkring 30-40 kg kød.

Det er under Kurban Bayram at mange troende muslimer starter deres pilgrimsrejse til den hellige by Mekkah. Mekkah er den vigtigste by i islam. Mellem 2 og 3 millioner mennesker fra hele verden mødes hvert år i Mekkah i denne periode.

Læs også: Solcremen er en fast del af rejselivet

offerfesten i Tyrkiet, slagtning i Tyrkiet, kurban bayram, offerfesten tyrkiet, tyrkiske helligdage, helligdage i tyrkiet, tyrkisk offerfest, Eid mubarak

Sådan fordeler man det slagtede kød

Når man slagter et dyr, lige meget om det er en ged eller et får, til offerfesten, deler man det op i tre lige store dele: En del bliver givet til de fattige, en del giver du til familie og venner og en del er til dig selv og din familie.

Ifølge islam ofrer muslimer en ko, en ged, en vædder eller et større dyr for at mindes, da Abraham af Gud blev pålagt at ofre sin førstefødte søn Ismael. Abraham viste sin tillid og lydighed over for Gud ved at adlyde, og som belønning sendte Gud i sidste øjeblik en vædder, som han kunne ofre i stedet for sin søn. I Koranen er der tale om en vædder eller et får, mens det i bibelen er omtalt som et lam.

Alanya 2020, Alanya 2020 billeder, billeder fra 2020 Alanya, Tyrkiet 2020, nyheder fra Alanya,

Lukket under Kurban Bayram

Under Kurban Bayram vil alle offentlige kontor være lukket. Det gælder blandt andet vand- og el selskaberne, banker, mange private virksomheder og kommunen. Husk at det i år gælder fra lørdag d. 9. juli til søndag d. 17. juli og der vil med stor sandsynlighed ikke blive fuldt op i bankautomaterne i den periode, så hæv penge i god tid og gerne i store beløber.

I Alanya mærker turister normalt ikke meget til de tyrkiske helligdage, da byen lever af turisterne, og derfor holder mange virksomheder som fokusere på turisterne ikke fri eller lukker deres forretninger.

Under Kurban bayram ønsker man hinanden god bayram ved at sige Iyi bayramlar eller Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkiske helligdage
  • Kurban bayram 2022
  • Offerfesten i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage 2022
  • Juli i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.