Helligdage og mærkedageNyheder

Tyrkiske helligdage og specielle dage 2022

Ligesom Danmark, har Tyrkiet mange årlige helligdage.

De tyrkiske helligdage varierer fra sportsdag til religiøse festligheder. Mange fejrer helligdagene sammen med deres familier.

Alanya er en turistby, så derfor vil mange som turist opleve at mange springer helligdagene over i højsæsonen men det betyder ikke, at det ikke stadigvæk er en god ide at kende til de forskellige specielle dage i Tyrkiet.

Når der er helligdage i Tyrkiet er alle offentlige steder, banker, skoler og mange private kontorer lukket.

 rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan

Tyrkiske helligdage 2022

Disse tyrkiske helligdage er ens hvert år

Julepynt i Alanya, Alanya julepynt, Metro i Alanya, Kostas julepynt, Jul i Alanya
Mutlu Yillar betyder på tyrkisk Godt nytår

1.  januar: Nytårsdag (1 dag).

Nytårsdag 1. januar er en national helligdag i Tyrkiet, som fejres dagen efter nytår, så tyrkerne kommer roligt ind i det nye år. På tyrkisk hedder denne dag Yılbaşı. Godt nytår på tyrkisk hedder Mutlu Yıllar.

Fotograf i Alanya, Alanya fotograf, Alanya dk photography, photography in Alanya, Dansk fotograf i Alanya, Alanya fotograf, familie fotograf i Alanya,

23. april: Børnenes dag (1 dag)

Datoen stammer fra åbningen af det tyrkiske parlament i Ankara den 23. april 1920. I hele Tyrkiet bliver der afholdt forskellige festlige begivenheder, som fejrer børnene.

Det er Tyrkiets fader Kemal Atatürk, som skabte dagen for at symbolisere at børnene er Tyrkiets fremtid.

Børnenes dag anerkendes på Atatürks mindesmærker, ved lægning af kranser og ved højtidelige taler i hele Tyrkiet. Det mest populære mindesmærke at mødes ved, er på Atatürks Mausoleum i Ankara, hvor mange højtstående embedsmænd deltager i festlighederne.

Børn fra forskellige steder i Tyrkiet får en plads i regeringen og børnene får lov til at styrer Tyrkiet i en dag. To børn vælges til at fungere som præsident og premierminister, og de skal udfører officielle opgaver og optræder på tv. Tyrkisk navn: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Læs mere om børnenes dag i Tyrkiet her.

restriktioner i Tyrkiet, Tyrkiet restriktioner, covid-19 tyrkiet, Tyrkiet covid-19, regler i Tyrkiet,

1. maj: Arbejdernes dag (1 dag)

Arbejdernes dag fejres den1. maj. Dagen foregår på mange måder ligesom 1. maj i Danmark. Her mødes arbejderne på gaden for at vise, at de står sammen. Der holdes taler om de tyrkiske arbejdsforhold og hvad de bør kæmpe for.

I Alanya mødes arbejderne D. 1 maj på havnen nær det lille vandfald. På tyrkisk hedder dagen Emek ve Dayanışma Günü.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 19 mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 19 maj atatürk dag, atatürk dag, 19 maj tyrkiet

19. maj: Atatürks mindedag, ungdoms og sports dag (1 dag)

Mustafa Kemal Atatürk ankom D. 19 maj 1919, til Samsun i det nordlige Tyrkiet for at startede den tyrkiske uafhængighedskrig og begyndelsen på den nationale befrielsesbevægelse.

Atatürk fødselsdag er historisk set ukendt, men at han har selv i en offentlig tale kaldt D. 19 maj for hans fødselsdag p.g.a nationens kampe er på denne dag. Tyrkisk navn: Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.

Læs mere om Atatürks mindedag, ungdoms og sports dag her.

Læs også: Atatürk, Tyrkiets fader.

15. juli: Demokratiets og folkets dag (1 dag)

Den nyeste tyrkisk helligdag, tilføjet i 2016 efter det mislykkede militærkup den 15 juli 2016. Dagen er nu en national helligdag for at fejre demokratiet vandt i militærkuppet. Tyrkisk navn: Demokrasi ve milli birlik günü.

Læs mere om Demokratiets og folkets dag her.

zafer bayrami, atatürk, tyrkiet, historie, sejrerens dag, 30. august tyrkiet, krig, græsk, tyrkisk, militær, tyrkisk helligdag, helligdag

30. August: Sejrens dag (1 dag)

Sejrerens dag fejrer sejren mod de græske styrker i kampen om Dumlupınar, som var den sidste og afgørende kamp i den tyrkiske uafhængighedskamp. Krigen er også kendt under navnene “krigen i Lilleasien” eller “den græsk-tyrkiske krig”. Tyrkisk navn: Zafer Bayramı.

Læs mere om Sejrens dag her.

Republikkens dag i Tyrkiet, Republikkens dag i alanya, Republikkens dag, helligdage i tyriet, tyrksike heligdage

28. og 29. oktober: Republikkens dag (1,5 dag)

Republikken Dag fejres hver år den 29 oktober og dagen markerer oprettelsen af Den Tyrkiske Republik i 1923.

Efter Tyrkiets sejr i Uafhængighedskrigen (1919-1923) proklamerede det tyrkiske parlament den nye tyrkiske stat som republik. Den Tyrkiske Republik blev grundlagt af Mustafa Kemal Atatürk som proklamerede republikkens dag, som Tyrkiets vigtigste ferie. Tyrkisk navn: Cumhuriyet Bayramı.

Læs mere om republikkens dag her.

ramadanen, ramadanen 2020, hvad er ramadanen, hvordan bliver ramadanen 2020, Tyrkiet 2020, Alanya 2020, nyheder fra Alanya, Alanya nyheder

Øvrige tyrkiske helligdage 2022

Disse helligdage skifter dato fra år til år.

Ramadanen er muslimernes faste måned. I 2022 er ramadanen fra om aftenen fredag den 1. april til søndag den 1. maj.

Efter Ramadanen har tyrkerne 3 dage fri til at fejre Şeker Bayramı, også kendt som Sukkerfesten på dansk. Şeker Bayramı bliver også kaldt Ramadanen Eid, Eid es-Seghir og Ramazan Bayramı.

Şeker Bayramı / Ramazan Bayramı: 2, 3 og 4 maj 2022 ( 3 dage)

En stolt landmand med hans slagtekvæg til Kurban Bayram.

Offerfesten

2 måneder og 10 dage efter Ramadanen starter endnu en række helligdage. Disse helligdage kaldes Kurban Bayram, eller som vi kalder det på dansk offerfesten. Under offerfesten slagter mange tyrkere et dyr, normalt en ko, en ged eller et får. Kødet deler de mellem de fattige, dem selv og familien.

Kurban Bayram: 9, 10, 11 og 12 juli (4 dage)

Specielle dage i Tyrkiet

Specielle dage i Tyrkiet

Tyrkiet fejre også mange andre dage, end de offentlige helligdage i Tyrkiet. Nogle af de vigtigst er disse:

International kvinde dag: 8. marts

Sejrens dag i Çanakkale: 18. marts

Atatürks dødsdag: 10. november (offentlig stilhed kl 09.05)

Lærernes dag: 24. november. Læs mere om Lærernes dag her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Denne artikel omhandler:

  • Helligdage i Tyrkiet
  • Tyrkiske helligdage 2022
  • Specielle dage i Tyrkiet
  • Info om Alanya
  • Info om Tyrkiet
  • Feriedage i Tyrkiet

GemGemGemGem

GemGemGemGem

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.