13/4 – 12/5 2021 – Ramadanen i Tyrkiet

Ramadanen er muslimernes faste måned.

I 2021 er ramadanen fra D. 13. april til D. 12. maj. Efter Ramadanen starter Şeker Bayramı / Ramazan Bayramı.

Şeker Bayramı, også kendt som Sukkerfesten på dansk. Şeker Bayramı bliver også kaldt Ramadanen Eid, Eid es-Seghir og Ramazan Bayramı. Disse dage er helligdage i Tyrkiet. Se oversigten over helligdage i Tyrkiet 2021 her.

Læs også >> Ramadanens 3. dag: Snyder vi os igennem Ramadanen?

restriktioner i Tyrkiet, Tyrkiet restriktioner, covid-19 tyrkiet, Tyrkiet covid-19, regler i Tyrkiet,

Ramadanen under COVID-19

I år bliver andet år, hvor Covid-19 har indflydelse på ramadanen.

COVID-19 har forandret hele verden over det sidste år og det kommer igen til at have stor betydning for den traditionelle måde, ramadanen normalt bliver afholdt på.

Den største forandring bliver bøn i moskéerne. Den tyrkiske regering har bedt folk om at gennemføre de daglige bønner i deres hjem. Normalt vil folk tage i moskéerne for at gennemføre de 5 daglige bønner, men det bliver i år ikke en mulighed, for at undgå spredning af COVID-19.

Under ramadanen er det også normalt af muslimske foreninger, moskéer og kommunen tilbyder gratis måltider efter solnedgang, når fasten brydes, men disse arrangementer er også aflyst i år.

For omkring en måned siden fik restauranter lov til at åbne igen for siddende gæster, men under ramadanen 2021 må restauranter kun sælge take away. Den melding har været hård for mange restauranter, som havde brugt mange timer på at åbne deres restauranter efter mange måneders lukning og som nu igen skal lukke ned i en måned.

Dermed bliver den sociale del af ramadanen stærkt begrænset, selvom det for mange er et lyspunkt i en hård måned med faste.

Der er fortsat hjemmekarantæne i weekenderne og udgangsforbud på hverdage fra 21-05.

Læs også >> Güllaç – Tyrkisk ramadan kage

fakta om alanya tyrkiet, moske i alanya, moske i tyrkiet, mulimsk moske, alanya religion, tyrkiet religion, fakta om tyrkiet, fakta om alanya, ferie i alanya

Fakta om Ramadanen og hvad det er

Formålet med Ramadanen

Formålet med fasten er at den fastende erfarer sultfølelsen som de fattige og nødlidende børn og voksne i verden, der må gå i seng på tom mave.

Ved at faste bliver rig og fattig på samme niveau. Nogle opfatter fasten som en fysisk, moralsk og åndelig prøve på lydighed og disciplin overfor Allah, og de mener at fasten er med til at styrke dem som mennesker.

Den islamiske kalender og Ramadanen

Ramadan er det arabiske navn på den niende måned i den islamiske kalender.

Den islamiske kalender er en månekalender. Det betyder at en måned i den islamiske kalender går fra og med den nat, det er nymåne til den næste nymåne. Den islamiske kalender kaldes ”Hijri”.

Alanya, Alanya borgen, det tyrkiske sprog, ord på tyrkisk, tyrkisk kultur, Tyrkiet, solnedgang
Når solen går ned

Hver aften under ramadanen, når solen går ned i Alanya, bliver der affyret et kanonskud, som afslutter dagens faste. Frem til 2018 blev kanonskuddet affyret fra borgen, men siden 2019 er skuddet blevet affyret fra området nær I LOVE ALANYA skiltet.

Når fasten slutter er det igen tilladt at spise, drikke, kysse m.m. Fasten brydes i mange hjem med et stort aftensmåltid, kaldet iftar.

Læs også >> Guide: 10 ting du skal vide om ramadanen

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Ramadanen 2021
  • Ramadanen i Tyrkiet
  • Ramadanen i Alanya
  • Hvornår er ramadanen
  • Ramazan Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.