Bo og BoligNyhederNyt fra Alanya

Sådan skifter du navn på vand abonnementet

Hvis du har købt eller langtidslejer en lejlighed i Alanya skal du have vandabonnementet i dit navn.

Dette gøres på Asat kontoret overfor retten på 35 meter vejen.

Når du ankommer til kontoret vil sikkerhedsvagten spørge dig hvilken service du ønsker og hjælpe dig med at trække et nummer.

Når det nummer vises på oversigten, skal du gå hen til skranken, hvor dit nummer står. Her fortæller du igen hvad din hensigt er, altså at skiftet et vandabonnement over i dit navn.

Nogle af medarbejderne kan snakke lidt engelsk, andre kan ikke. Hvis der ikke er nogle til at hjælpe dig med det tyrkiske, kan du bruge google translate. Der er ikke meget der skal snakkes om, så det er ofte ikke nødvendigt at medbringe en oversætter.

Prisen for omregistrering af navnet er forskellig, alt efter om du har ikamnt (tyrkisk opholdstilladelse) eller ej. Med opholdstilladelse koster det 200 tl, uden koster det 2858 tl.

Hvis der er ubetalte regninger, forventer de også at man betaler dem mens man er der, også selvom det er fra en lejer fra før man flyttede ind. Nogle gange kan dette undgås, hvis man viser hvornår lejemålet startede og dermed kan bevise, at man ikke er ansvarlig fra før den dato.

Det skal du huske at medbringe

Før du tager op på Asat skal du huske at medbringe dit pas, lejekontrakt eller skøde og gerne en vandregning og nummeret på din vandmåler.

Man kan betale med kreditkort, men for en sikkerhedsskyld bør du medbringe kontanter.

Husk også at hvis du ejer en lejlighed, som du lejer ud på langtidsleje, så skal lejeren sætte sit navn på vand- og elabonnementet – eller sagt mere simpel, den som bor i lejligheden, skal have sit navn på regningerne.

Det er særligt vigtigt at dit navn står på både vand- og elregningerne, hvis du skal søge en opholdstilladelse til Tyrkiet.

En lille personlig historie om skiftning af vand abonnement

Jeg, Tea, købe min lejlighed i 2019 og flyttede ind i 2020 lige som Corona startede.

Det lykkes mig aldrig at finde ud af hvilken vandregning der var min, da flere regninger havde den samme adresse og ingen af navnene på regningerne passede med navnet på ham, jeg havde købt min lejlighed af.

Jeg besøgte Asat i 2020 for at skifte abonnementet til mit navn, men eftersom jeg ikke kunne fortælle dem hvilken vandmåler eller vandregning der var min, ville de ikke hjælpe mig. Corona overtog verden og jeg fortog mig ikke mere.

I 3 år betalte jeg ikke for vand og ventede på at de ville slukke for mit vand, så jeg endelig kunne finde ud af hvilken vandmåler der var min. Det skete aldrig. Systemet i min bygning er gammelt, så der var ikke håndtag til at slukke for vandet på målerne.

Læs også >> Vigtige dokumenter ved boligkøb i Alanya

I 2023 tænkte jeg, at nu måtte jeg hellere få løst problemet, som indtil da faktisk ikke havde været et problem. Jeg tændte for alt vandet i min lejlighed og gik ned for at tjekke hvilken måler der løb hurtigst. Jeg gentog processen et par gangen for at være sikker.

Det kunne jeg naturligvis også have gjort i 2020 og fremadrettet, men med tiden havde jeg faktisk glemt alt om det.

På Asat kontoret havde de alle mine vandregninger fra de sidste 3 år og prisen for det var 1466 tl – ikke meget for 3 års vand, hvis du spørg mig.

Fordi Asat er ejet af staten slukker de ikke for vandet, men man opbygger i stedet bare en stor regning, ligesom jeg gjorde.

Helt modsat er det med elselskabet CK Enerji Akdeniz Elektrik (tidligere Tedas) som for nogle år siden blev solgt af staten og nu er privatejet. Betaler man ikke sin elregning i 1, max 2 måneder, så slukker de for strømmen og har indført en ret betydelig bøde for at få det åbnet igen.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Vigtige dokumenter ved boligkøb i Tyrkiet
  • Boligkøb i Tyrkiet
  • Vand abonnementet
  • Vandkontoret i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.