Bo og BoligNyhederNyt fra Alanya

Opholdstilladelse til Tyrkiet ano 2024

På et fornyeligt overstået møde i udlændige komiteen blev reglerne for opholdstilladelse gennemgået.

På de sociale medier spredes mange rygter om hvem der kan, og hvem der ikke kan, få opholdstilladelse i Tyrkiet.

I denne artikel kan du læse de aktuelle regler for opholdstilladelse til Tyrkiet ano 2024. Informationerne kommer direkte fra manageren på opholdstilladelseskontoret i Alanya.

I artiklen nedenfor gennemgår vi de aktuelle regler for at få opholdstilladelse. I forbindelse med ansøgningen til ophold i Tyrkiet skal der vedlægges forskellige former for dokumentation, afhængig af hvilken type opholdstilladelse man søger.

Yderlige spørgsmål til opholdstilladelse bedes stilles til Göc idaresi (opholdtilladelseskontoret). Alanya.Dk kan ikke besvare spørgsmål angående opholdstilladelse i Tyrkiet. Vi videregiver udelukkende de informationer vi får fortalt som dansk repræsentant for udlændige komiteen i Alanya.

Mahmutlar i Alanya, Mahmutlar, Områderne i Alanya, by dele i Alanya, Alanya bydele, Køb bolig i Alanya, Køb bolig i Tyrkiet, strande i Alanya
Selvom Mahmutlar er en smuk by, så er det ikke muligt at bosætte sig der og få en opholdstilladelse, hvis man har købt bolig efter 1. juli 2022.

De lukkede områder for opholdstilladelse.

For at få opholdstilladelse i Alanya, stilles der krav til hvor i byen du bor, hvad enten du er ejer eller lejer. De lukkede områder i Alanya er Kargicak, Mahmutlar, Kestel og Avsallar. Hvis du har ejet og haft skøde på en bolig 1. juli 2022 kan du fortsat søge en opholdstilladelse, selvom området er lukket.

Der er IKKE planer om at åbne for nogle af områderne, selvom salgsklare ejendomsmæglere og desperate udlejere har fået en ubehagelig vane med at oplyse deres kunder om de snart åbnes.

Det er ikke muligt at søge om opholdstilladelse med et skøde, hvis huset som skødet er tilknyttet ikke er færdigbygget. Det er kun færdigbygget og beboelige ejendomme, som det er muligt at søge opholdstilladelse på.

fuldmagt, download fuldmagt, gratis fuldmagt til generalforsamlinger, generalforsamlinger i alanya, alanya generalforsamlinger, fuldmagt generalforsamlinger alanya, leje af lejlighed i Alanya, lej lejlighed i alanya, find lejlighed i alanya, sådan lejer du en lejlighed i alanya, gode råd til leje af lejlighed i alanya

Ingen opholdstilladelse for nye ansøgere med lejekontrak.

Hvis du ikke tidligere har haft en opholdstilladelse, og dermed er førstegangssøgende, kan du kun få en opholdstilladelse med en lejet bolig, hvis du er ukrainer eller pensionist.

Som pensionist med en lejekontrakt kan du kun få opholdstilladelse, hvis din månedlige udbetaling af pension er på månedlig 1,5x den tyrkiske månedsløn, så 25.500 tl eller 772 €. Pension derunder får ikke opholdstilladelse. Alle pensionspapirer skal oversættes og notarstemples.

Alle andre som søger opholdstilladelse for første gang på grundlag af en lejet bolig, får ikke godkendt deres ansøgning. Har du andre ansøgningsgrundlag, f.eks familievisum, arbejdstilladelse eller studentervisum, kan du godt få godkendt din opholdstilladelse med en lejekontrakt.

De gamle regler (burde) stadig gælde for folk med lejekontrakt, der søger fornyelse af deres opholdstilladelse, men i såfald stilles der krav til fremvisning af bankudtog med minimum 25.500 tl pr måned man søger opholdstilladelse til. Man kan maksimalt få 1 års fornyet opholdstilladelse på lejekontrakt og i såfald skal der kunne fremvises 306.000 tl i banken.

tapu tyrkiet, skøde tyrkiet, skøde til tyrkisk bolig, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien, batterier i alanya, bådtur i alanya

Opholdstilladelse som boligejer

Hvis du ejer en bolig i Tyrkiet ,kan du bruge det som grundlag for at søge en opholdstilladelse.

Hvis du har købt boligen før 1. juli 2022, er prisen på boligen ikke relevant for din ansøgning. Har du købt en bolig efter 1. juli 2022 skal værdien af boligen være på 200.000 dollars, noteret på skødet.

Sammen med ansøgningen til opholdstilladelse skal man vedlægge dokumentet YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ, som findes og printes fra e-devlet systemet.

Når man søger opholdstilladelse på baggrund af ejerskab af bolig, skal man ikke vise penge i banken.

Gift par i samme (ejet bolig)

Hvis man som ægtepar ejer en bolig, så kan den ene partner få 2 års opholdstilladelse som boligejeren og den anden partner kan få 1 års opholdstilladelse. Sammenlevende partnere som ikke er gift anerkendes ikke i denne sammenhæng, selvom de ejer boligen sammen.

Asat kontoret, vandkontoret i Alanya, Alanya vand abonnementet, vand abonnementet registering Alanya, Asat, Asat Alanya kontoret, Bolig ejer Alanya, langtidsleje af lejlighed i Alanya
På Asat kontoret skifter man sit navn på sin vandregning.

Vand- og el abonnoment i ansøgeren navn

Hvis du søger om en opholdstilladelse, stilles der krav til at både vand- og el abonnoment regningerne står i ansøgerens navn. Bor man sammen som familie, skal det stå i en af familiemedlemmets navne (da abonnomentet ikke kan stå i flere navne).

Man kan ikke få lov at indgive sin ansøgning til opholdstilladelse, hvis regninger ikke står i det korrekte navn og utallige ansøgere bliver sendt væk fra deres møder, hvis regningerne ikke er i det korrekte navn. Har man et møde og dokumentation mangler, f.eks vand- og elregningen er i forkert navn, forventer opholdstilladelseskontoret at man ordnet det samme dag – og dermed ikke kommer tilbage med det dagen efter eller senere.

Hvorfor afvises mange til opholdstilladelse i Tyrkiet

Det er meget individuelt hvorfor en ansøger bliver afvist, men de mest almindelige grunde er at folk ikke har de korrekte dokumenter når de søger eller at de ikke har det korrekte grundlag for at ansøge om en opholdstilladelse i Tyrkiet.

En anden grund til mange bliver afvist er at ansøgeren har overskredet de 90 dage indenfor 180 dage visafri periode der f.eks er for danskere.

Opholdstilladelse Tyrkiet, Opholdstilladelse Alanya, Alanya opholdstilladelse, ikamnet Alanya, ikamet Tyrkiet, Alanya ikamet, Alanya udlændige komite,

Udpluk af reglerne for at søge Korttids opholdstilladelse (oversat via google translate)

ARTIKEL 31-1, stk. 1, Korttids opholdstilladelse kan gives til følgende udlændinge:

a) Dem, der kommer for videnskabelig forskning

b) Dem, der ejer fast ejendom i Tyrkiet

c) Dem, der skal etablere en kommerciel tilknytning eller virksomhed

d) Dem, der vil deltage i efteruddannelsesprogrammer

d) Dem, der kommer til uddannelsesformål eller lignende inden for rammerne af aftaler, hvor republikken Tyrkiet er part eller studenterudvekslingsprogram

e) Dem, der vil blive til turismeformål

f) De vil blive behandlet, såfremt de ikke har nogen af de sygdomme, der anses for at være en trussel mod folkesundheden.

g) Dem, der har brug for at blive i Tyrkiet, afhængigt af de juridiske eller administrative myndigheders anmodning eller beslutning

ğ) Dem, der skiftede fra familieopholdstilladelse til kortvarig opholdstilladelse

h) Vil deltage i tyrkisk undervisningskurser

ı) Dem, der vil deltage i uddannelse, forskning, praksis og kurser i Tyrkiet gennem offentlige institutioner

i) Dem, der har afsluttet deres videregående uddannelse i Tyrkiet og søger inden seks måneder fra dimissionsdatoen

j) (Rapport: 28/7/2016-6735/27 art. ) Personer, der ikke arbejder i Tyrkiet, men vil investere inden for det omfang og beløb, som præsidenten har fastsat, og deres udenlandske mand, mindreårige eller udenlandske børn, der forsørger sig selv og deres mand (1)

k) (Rapport: 28/7/2016-6735/27 art. ) Borgere i den tyrkiske republik Nordcypern

(2) (Ændring: 28/7/2016-6735/27 art. ) Kortvarig opholdstilladelse kan udstedes for højst to år ad gangen, med undtagelse af stk. 1 j og k.

Opholdstilladelse, der er udstedt inden for rammerne af stk. 1 h, kan højst gives to gange.

4) Opholdstilladelser, der er anmeldt inden for det område, der er nævnt i stk. 1 i), kan gives for højst et år, én gang.

(5) (Meddelelse: 28/7/2016-6735/27 art. ) En opholdstilladelse, der er udstedt inden for området i stk. 1 j og k, kan udstedes for højst fem år.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk opholdstilladelse
  • Opholdstilladelse til Tyrkiet
  • Opholdstilladelse Alanya
  • Ikamet Alanya
  • Ikamet Tyrkiet
  • Nye regler for opholdstilladelse i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.