11 ting du (måske) ikke vidste om tyrkisk kaffe

Har du smagt tyrkisk kaffe?

Smagen af tyrkisk kaffe er ligeså god, som de mange historiske og kulturelle fakta der er om kaffen.

Vi har fundet 10 ting du (måske) ikke vidste om tyrkisk kaffe.

Læs også >> Tyrkisk kaffe: Historien og opskrift

tyrkisk kaffe, turk kahve, turkish coffee, kaffe fra Tyrkiet, drikkevare fra Tyrkiet, Tyrkiske drikkevare, tyrkiske drikke, tyrkiske drikke du skal smage, tyrkiske mad du skal smage, tyrkisk te, tyrkisk kaffe, salgam, raki, tyrkisk raki, efes, efes øl, tyrkisk øl, tyrkisk mad, salep, tyrkisk drik salep, tyrkisk drik som smager af risengrød
1. Mere end en kop kaffe

Traditionen med tyrkisk kaffe går tilbage til det 15. århundred. Men en kop kaffe er mere en blot en drink i Tyrkiet. Det er også et symbol på venskab, et redskab til at spå om fremtiden og en god måde at starte en god snak. Et tyrkisk ordsprog siger ”En kop kaffe vil blive husket i 40 år”.

2. Tyrkisk kaffe stammer ikke fra Tyrkiet

Det første bevis for forbrug af kaffe kommer fra Yemen i det 15. århundrede. Det spredte sig derfra til Kairo og Mekka.

Osmannerne brage kaffen til Tyrkiet. Navnet stammer fra det arabiske ord “qahwah”. Det tyrkiske ord for kaffe er “kahve”, som er udledt fra det tyrkiske ord for morgenmad – “kahvalti”, der oversættes bogstaveligt talt til “før kaffe”.

Læs også >> 30 interessante fakta om Tyrkiet, du (måske) ikke vidste!

Cerze kande, tyrkisk kaffe, opskrift på tyrkisk kaffe, tyrkisk kaffe opskrift, fakta om tyrkisk kaffe, tyrkisk kaffe opskrifter, spå i tyrkisk kaffe,
3. Tyrkisk kaffe laves i en speciel kande

Den rigtige måde at lave tyrkisk kaffe er i en “cezve”, som er en lille kande lavet af kobber eller messing med et langt håndtag.

Kaffen bliver brygget på kul eller over lav varme. Denne måde at brygge kaffe på, går helt tilbage til det osmanniske periode.

4. Skum betyder kvalitet

Hvis du vil vide, om du har en god kvalitet kaffe, kan du kigge på skummet oven på kaffen. I modsætning til andre typer kaffe danner tyrkisk kaffe unikt blødt skum ovenpå, hvilket hjælper den med at holde sig varm i lang tid.

5. Vand er vigtigt

Et lille glas vand serveres normalt med tyrkisk kaffe. Har du nogensinde undret dig over hvorfor?

At drikke vand før kaffen vil hjælpe dine smagsløg med at samge den rigtige smag af kaffe, og derefter hjælper det med, at skylle din hals for de ufiltrerede stykker kaffe.

Seker bayram, sukker festen, muslimsk sukker fest, kurban bayram, tyrkiske helligdage, ferie i Alanya, j.o. dreams, alt om alanya, bayram seker, ramadan bayram, eid, home service alanya, home service, sukkerfesten, sukker fest, ramadanen, ramadanen 2015, ramadanen 2016, tyrkisk delight, tyrkish delight, tyrkisk slik, lokum, alt om alanya, hvad er lokum, hvad er tyrkish delight, hvad er turkish delight, slik fra tyrkiet, traditioner i tyrkiet, oplevelser i alanya, oplevelser i alanya, hvad sker der i alanya, gummi slik
6. Turkish delight gør kaffen bedre

Ritualet er afsluttet, når alle krav er opfyldt: formen på koppen, farven på kaffen og et stykke tyrkisk delight på tallerkenen. Det søde tyrkiske delight kontrasterer den bitre smag af kaffe – hvilket er især vigtigt for dem, der tager deres kaffe uden sukker.

Som de siger i Tyrkiet “Spis sødt, tal sødt.”

7. Svigermødre er strenge dommere

Fremtidige tyrkiske brude: pas på!

Din fremtidige svigermødre har ret til at evaluere og bedømme dig ud fra, hvordan du tilbereder og serverer kaffe. Faktisk er det i mange familier den første test for den nye brud.

Hun forbereder kaffen til sin svigermor og venter derefter på hendes dom. Så gør dit bedste for at undgå skam og sladder i det offentlige. Se opskriften på tyrkisk kaffe her.

8. Brude bruger salt

En tyrkisk tradition er at den kommende brud tilsætter salt i din kommende goms kaffe til deres forlovelses fest. Mængden af salt, bruden bruger, signaliserer hendes følelser for sin fremtidige mand.

Meget salt i kaffen indikerer, at pigen ikke er interesseret i drengen, en moderat mængde indikerer, at drengen er i orden, og et minimumsmængde viser, at drengen har en god chance, og at pigen er klar til at blive gift.

Hvis gommen drikker hele koppen med salt kaffe, beviser han sin manddom og vilje til at gifte sig med pigen.

tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, Tyrkiet kaffe, anderledes kaffe, drikkevare i Tyrkiet du skal smage, drikkevare fra Tyrkiet

9. Tyrkisk kaffe er under UNESCO-beskyttelse

Tyrkisk kaffe findes på UNESCOs liste over immaterielle kulturarv. Kaffen blev optaget på listen i 2013.

10. Tyrkerne spår i kaffe grums

Den tyrkiske kaffe er kulturalt set tæt forbundet med overtro, og at spå i kaffegrus er en populær aktivitet efter at have drukket kaffen.

Fænomenet med at spa i grumset fra den tyrkiske kaffe er ifølge forskere ved Bilgi University i Istanbul lige så gammelt som tyrkisk kaffe, og det lever i bedste velgående.

Glade singler, gifte kvinder og mænd bruger kaffegruset til at spå om succes, held og lykke i deres fremtid. Læs mere om hvordan du spår i tyrkisk kaffe og hvad symbolerne betyder her.

11. Tyrkisk kaffe er fuldt med antioxidanter

Der er mange gode grunde til at drikke tyrkisk kaffe. Det hjælper på dit kolesterol, det mindsker risikoen for kræft, virker som naturlig smertestillende mod hovedpine og er fyldt med antioxidanter.

Vil du have en lækker tyrkisk småkage til din kaffe? Find opskriften på S Pasta her.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.