Tyrkiske desserter, du bare skal prøve!
Dessert er altid lækkert, og tyrkiske desserter er ingen undtagelse.
Tyrkiet er kendt for deres mange søde desserter, ofte overhældet med sirup lavet af sukker og vand.
Overalt i Alanya kan du finde restauranter som udelukkende sælger baklava, künefe og andre søde sager. Mange tyrkiske familier nyder sammen en dessert på disse restauranter eller henter henter desserter som baklava som værtindegaver.
Vi har lavet en liste med de tyrkiske desserter, som du absolut ikke må snyde dig selv for, mens i rejser i Tyrkiet.
Baklava
Baklava en traditionel kage i Tyrkiet, lavet af fillodej og ofte hakkede nødder. Mens den er varm, hældes der en lage over, som er lavet af sukker, citron og vand, som trækker ind i kagerne. Baklavaerne udskæres i f.eks. rombeform og kan serveres både varm og kold.
I Tyrkiet er der mange butikker, som har et stort udvalg af forskellige baklavaer. Man betaler normalt baklava efter kilo prisen. Baklava er en populær værtindegave.
Læs mere om Baklava eller se opskriften på Baklava her
Fırın Sütlac
Fırın Sütlac er en tyrkisk ris dessert, som oftest kan købes på tyrkiske restauranter.
Fırın sütlaç kan minder på mange måder om dansk risengrød, men har samtidig en lækkert anderledes twist. Den serveres som regel i små brune lerkrukker.
Se opskriften på Fırın Sütlac her.
Turkish delight
Turkish Delight har været produceret i Tyrkiet siden det 15. århundrede. Oprindeligt blev honning og melasse brugt som dets sødestoffer.
I dag bruges store mænger sukker i produktionen og det bør derfor nydes med måde.
Turkish Delight kan købes over hele Alanya, enten i supermarkedet eller hos butikker som har specialiseret sig i Turkish delight. Det eksotiske slik er den perfekte souvenir at tage med hjem til venner og familie efter ferien i Tyrkiet.
Læs mere om Turkish delight og se en video af, hvordan du laver det her.
Künefe
Künefe er Tyrkiets egen specielle cheesecake. Künefe består af tynde, spaghettilignende dejtråde, flydende sukker og ost. Det er også normalt af få Künfe med nødder i.
Künefe serveres I et jernfad mens den er varm og osten inde kagen er smeltet.
I Tyrkiet er der Künefe cafeer, som kun servere Künefe i et hav af varianter. Der serveres kold mælk til Künefe.
Katmer
Katmer er et ældgammelt bagværk fra Anatolien, som traditionelt blev spist under morgenmaden. I nyere tid blev det spist som en dessert, på lige fod med baklava og künefe.
Ifølge nogle kilder kan katmers historie spores tilbage til det 11. århundrede. Den tidligste skriftlige henvisning til det kommer dog fra slutningen af det 14. århundrede, under det osmanniske rige.
Katmer er et flaget wienerbrød, tilberedt på samme måde som fladbrød (yufka) eller baklava. Men det, der gør den anderledes, er de generøse mængder smør og olie, der bruges til tilberedning sat de finthakkede pistacie nødder.
Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı er tyrkiske græskar stykker kogt i sukkersirup og pyntet med nødder eller tahin. Det er en sød og populær dessert, særligt i vinterhalvåret i Tyrkiet. Hvis du selv vil prøve dig med Kabak Tatlısı, så kan du finde opskriften her.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk kage
- Turkish delight
- Opskrift på tyrkisk dessert
- Historien bag tyrkisk kage
- Fakta om tyrkisk kage
- Souvenirs fra Tyrkiet
Lukket for kommentarer.