DessertNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

Tyrkiske desserter, du bare skal prøve!

Dessert er altid lækkert, og tyrkiske desserter er ingen undtagelse.

Tyrkiet er kendt for deres mange søde desserter, ofte overhældet med sirup lavet af sukker og vand.

Overalt i Alanya kan du finde restauranter som udelukkende sælger baklava, künefe og andre søde sager. Mange tyrkiske familier nyder sammen en dessert på disse restauranter eller henter henter desserter som baklava som værtindegaver.

Vi har lavet en liste med de tyrkiske desserter, som du absolut ikke må snyde dig selv for, mens i rejser i Tyrkiet.

bakalva, tyrkiske desserter, desserter fra Tyrkiet, baklava, tyrkisk mad du skal prøve, mad fra Tyrkiet, desserter i Alanya

Baklava

Baklava en traditionel kage i Tyrkiet, lavet af fillodej og ofte hakkede nødder. Mens den er varm, hældes der en lage over, som er lavet af sukker, citron og vand, som trækker ind i kagerne. Baklavaerne udskæres i f.eks. rombeform og kan serveres både varm og kold.

I Tyrkiet er der mange butikker, som har et stort udvalg af forskellige baklavaer. Man betaler normalt baklava efter kilo prisen. Baklava er en populær værtindegave.

Læs mere om Baklava eller se opskriften på Baklava her

tyrkisk risdessert, tyrkiske opskrifter, opskrifter fra tyrkiet, tyrkiske desserter, risdessert fra tyrkiet, desserter fra tyrkiet, alanya dessert, alanya dk, fakta om alanya, guide itil alanya, 2verdner, mad fra tyrkiet, tyrkisk mad

Fırın Sütlac

Fırın Sütlac er en tyrkisk ris dessert, som oftest kan købes på tyrkiske restauranter.

Fırın sütlaç kan minder på mange måder om dansk risengrød, men har samtidig en lækkert anderledes twist. Den serveres som regel i små brune lerkrukker.

Se opskriften på Fırın Sütlac her.

seker bayram, ramadan eid, tyrkiske hellige dage, tyrkisk ramadan

Turkish delight

Turkish Delight har været produceret i Tyrkiet siden det 15. århundrede. Oprindeligt blev honning og melasse brugt som dets sødestoffer.

I dag bruges store mænger sukker i produktionen og det bør derfor nydes med måde.

Turkish Delight kan købes over hele Alanya, enten i supermarkedet eller hos butikker som har specialiseret sig i Turkish delight. Det eksotiske slik er den perfekte souvenir at tage med hjem til venner og familie efter ferien i Tyrkiet.

Læs mere om Turkish delight og se en video af, hvordan du laver det her.

tyrkiske kager, tyrkisk mad du skal smage, kunefe kage, tyrkisk ostekage, künefe, desserter fra Tyrkiet, tyrkisk dessert, underlige kager, desserter fra Tyrkiet

Künefe

Künefe er Tyrkiets egen specielle cheesecake. Künefe består af tynde, spaghettilignende dejtråde, flydende sukker og ost. Det er også normalt af få Künfe med nødder i.

Künefe serveres I et jernfad mens den er varm og osten inde kagen er smeltet.

I Tyrkiet er der Künefe cafeer, som kun servere Künefe i et hav af varianter. Der serveres kold mælk til Künefe.

Læs mere om Künefe her.

Katmer, tyrkiske desserter, desserter fra Tyrkiet, Katmer dessert, tyrkisk mad du skal prøve, mad fra Tyrkiet, desserter i Alanya, desserter med pistacie nødder

Katmer

Katmer er et ældgammelt bagværk fra Anatolien, som traditionelt blev spist under morgenmaden. I nyere tid blev det spist som en dessert, på lige fod med baklava og künefe.

Ifølge nogle kilder kan katmers historie spores tilbage til det 11. århundrede. Den tidligste skriftlige henvisning til det kommer dog fra slutningen af det 14. århundrede, under det osmanniske rige.

Katmer er et flaget wienerbrød, tilberedt på samme måde som fladbrød (yufka) eller baklava. Men det, der gør den anderledes, er de generøse mængder smør og olie, der bruges til tilberedning sat de finthakkede pistacie nødder.

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı er tyrkiske græskar stykker  kogt i sukkersirup og pyntet med nødder eller tahin. Det er en sød og populær dessert, særligt i vinterhalvåret i Tyrkiet. Hvis du selv vil prøve dig med Kabak Tatlısı, så kan du finde opskriften her.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk kage
  • Turkish delight
  • Opskrift på tyrkisk dessert
  • Historien bag tyrkisk kage
  • Fakta om tyrkisk kage
  • Souvenirs fra Tyrkiet

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.