Tyrkisk dessert: Kabak Tatlısı – Sødet græskart




Tyrkiske desserter findes et stort og varieret udvalg

En af vinterens lækreste desserter er Kabak Tatlısı – Sødet græskart, som er en dessert, der kun består af 2 ting, nemlig lækkert græskar og sukker.

Ingredienser til sødet græskar:

1 kg græskar

400 gram sukker

 

Fremgangsmåde:

Skræl græskaren og skær den ud i stykker af 3-4 cm. Placer dem i en gryde som er bred i omkreds og kom sukker på, nok til at dække overfladen Har du kun en mindre gryde, kan du lag for lag komme græskar og sukker i gryden. Luk låget på gryden og stil den mindst 3-4 timer (helst natten over) i stuetemperatur, indtil græskaren bliver vandet og sukkeret er smeltet.

Stil gryden på svag varme indtil græskaren får en blød konsistens og siruppen bliver lidt tykkere (ca. 50-55 min.)

Server afkølet ved først at overhælde græskaren med siruppen og derefter pynte med nødder.

Tip: Kan pyntes med nødder og Tahin.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk dessert
  • Tyrkisk kage
  • Tyrkiskgræskar




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.