Opskrift tyrkisk dessert: Kabak Tatlısı – Sødet græskar

Tyrkiske desserter findes et stort og varieret udvalg.

Tyrkerne elsker søde desserter, og Kabak Tatlısı (sødet græskar) er ingen undtagelse.

I Tyrkiet er dette en af efterårets og vinterens mest populære desserter, som serveres både i de tyrkiske hjem og på restauranter. I Danmark kan man få græskar allerede fra August.

Kabak Tatlısı, på dansk oversat til sødet græskar, er en dessert, der kun består af 2 ting, nemlig lækkert græskar og sukker. Der kan også tilføjes nelliker og tahin.

Læs også >> Opskrift: Stegte grøntsager med yoghurt (Yoğurtlama)

Kabak Tatlısı er en lokal ret fra Alanyas kultur køkken. Denne opskrift passer til 8 personer.

Opskrift på hjemmelavet Kabak Tatlısı – Sødet græskar

👤 8 personer 🌱 Vegetarisk 🍰 Dessert


INGREDIENSER

1 kg græskar

400 gram sukker

TIL ANRETNING:

Du kan dekorerer desserten med valnødder og tahin.


FREMGANGSMÅDE

Skræl græskarret og skær det ud i stykker af 5x5x1 cm.

Placer dem i en gryde og tildæk græskeret med sukkeret. Laver du det i en mindre gryde, kan du lag for lag komme græskar og sukker i gryden.

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar

Luk låget på gryden og stil den mindst 3-4 timer eller natten over ved stuetemperatur. Græskarrene udskiller vand som blandes med sukkeret og skaber en sukkerlage, som græskarrene senere skal koges i.

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar

Næste dag:

Stil gryden komfuret ved middel varme indtil græskaren får en blød konsistens og siruppen er blevet tykkere. Når græskarrene er blevet bløde er desserten færdig.

Server desserten afkølet og hvis du ønsker det, kan du pynte desserten med hakket valnødder og tahin, Desserten smager også himmelsk sammen med vanilje is.

Afiyet olsun!

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar
Lækkert tyrkisk sødet græskar med valnødder.
kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar
Desserten med tyrkisk sødet græskar kan også serveres med tahin.
Hurtige fakta om græskar

Et græskar er teknisk set et stort bær, hvilket gør det til en frugt og ikke en grøntsag, selvom mange ikke tænker over det. Deres form og farve kan variere men det mest almindelige græskar er den store runde, orange græskar, som bruges i denne tyrkiske opskrift.

Man spiste græskar i Peru og Mexico for mere end 8.000 år siden. Men det var først med opdagelsen af Amerika, at græskarret fandt vej til Europa.

Et almindeligt græskar kan holde sig mellem 10-14 dage hvis det opbevares ved 12-14 grader.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Sødet græskar
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk dessert
  • Tyrkisk kage
  • Tyrkisk græskar

Billederne i denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

PIN IT

kabak tatli, opskrift på tyrkisk mad, tyrkisk kage, græskar kage, sødet græskar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.