Opskrift: Cremet Rødbedehummus – Pancarlı Humus
Retten Hummus er en klassisk forret eller snack, som ofte serveres sammen med friskbagt brød.
Hummus kan laves på mange forskellige måder og i mange forskellige variationer, hvoraf rødbedehummus er en af de mange lækre opskrifter.
Hummus er en populær ret i store dele af verden, men retten stammer oprindeligt fra Mellemøsten, og er en vegetarisk og vegansk ret med masser af protien i.
Rødbedehummus er ikke en klassisk tyrkisk opskrift men en ret som tyrkerne har taget til sig, blandt andet på Meyhane restauranterne, hvor mezze er en stor del af det mad som spises, mens man lytter til tyrkisk musik og drikker Raki.
Sammen med din rødbedehummus kan du også lave græskarhummus og almindelig hummus og servere dem som tapas.
Opskrift på Rødbedehummus (Pancarlı Humus)
👤 4-5 personer 🕚 5-10 min 🌱 Vegetarisk 🍴 Mezze / Forret
INGREDIENSER
200 gram rødbeder
1 ds. kikærter eller 125 gram tørrede kikærter
1 dl. tahin
2-3 fed hvidløg
Saften fra en citron
Spidskommen
Salt
Peber
TIL ANRETNING:
Rødbedehummus er perfekt som en ret til mezze og tapas.
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rødbederne, skær dem i tern og pak dem ind i stanniol. Bag rødbedetern i ovnen ca. 30 min eller til de er møre.
Lad rødbederne køle af.
Blend tahin og citronen i et minut. Tilsæt derefter rødbederne, kikærter, hvidløg, spidskommen, salt og peber. Blend i yderligere et minut. Hvis din hummus er for tyk, så tilsæt en isterning og lad blenderen køre endnu et minut.
Smag din rødbedehummus til og tilpas smagen med salt, peber og spidskommen efter behov.
OBS! Bruger du tørret kikærter, skal du være opmærksom på at kikærterne skal udblødes i rigeligt vand, i mindst 8-10 timer inden de koges. Kikærterne skal koges i 45-60 minutter i frisk og usaltet vand. Anvend kikærterne i afkølet tilstand. Kikærter fra dåse er klar til brug.
Serveringsforslag
Servere den færdige rødbedehummus sammen med frisk brød.
Rødbedehummus er desuden et godt alternativ til smør i en sandwich. Du kan også bruge din hjemmelavede hummus med rødbeder som dip til alle slags grønsagsstænger og som ‘dressing’ til diverse retter.
Afiyet olsun!
Smagen af Rødbedehummus
Hummus er en populær spise og der findes også alverdens udgaver af retten, hvert land, hver egn og hver husmor har sin variation. En klassisk hummus lavet i Tyrkiet, består typisk af kikærter, tahin, olivenolie, hvidløg og citronsaft, smagt til med salt og spidskommen. Ved at tilsætte rødbede til den klassiske hummus, tilføres mere sødme, konsistensen bliver lettere og hummusen tager farve fra rødbeden.
I en rødbedehummus får man et godt mix af sødt, salt og syrligt, hvilket gør at retten fungerer fint som tilbehør, men også sagtens kan fungere som en enkeltstående ret med noget lækkert brød som tilbehør.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Rødbede hummus
- Tyrkiske mezze opskrifter
- Tyrkiske opskrifter
- Hummus med rødbede
- Opskrifter på tyrkisk mad
- Mad fra Tyrkiet
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.