HovedretterNyhederTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Kvæde ret med kød – Ayva Yemeği

En vaskeægte Alanya ret med lokale råvare.

Dette er en ret som den ældre generation i Alanya, husker de spiste meget af som børn.

Kvæder dyrkes i Tyrkiet, særligt i Alanya området. De er rige på C-vitaminer og mineralerne fosfor, kalium og kalcium, hvilket gør dem meget sunde at spise.

Kvæder anvendes i Tyrkiet primært til tea, marmelade og desserter. De spises også rå som æbler. Udover denne ret er den eneste anden kendte ret med både kvæder og kød en ret ved navnet Tagine som er en marokkansk og/eller persisk ret.

I Danmark er brugen af kvæder forsvundet over generationerne men da kvæder også både dyrkes og sælges i Danmark, kan denne tyrkiske opskrift måske få nogle til på ny at få øjnene op for brugen af kvæder.

Opskrift på Kvæde ret med kød – Ayva Yemeği

Til: 4 personer. Tid: 60 min. Kategori: Hovedret


INGREDIENSER

2 store kvæder

200 gram hakket oksekød

1 løg

2 spsk. smør

4 dl vand

1/2 dl sukker

Salt og peber


TIL ANRETNING:

Retten kan spises sammen med ris, bulgureller en tyrkisk salat.


FREMGANGSMÅDE

Varm en gryde eller en dyb pande op og brun smørret, inden kødet tilsættes. Brun kødet og tilsæt derefter de finthakkede løg. Når løgene er glasklare og bløde, tilsættes vandet. Lad retten koge op.

Skræl kvæderne, ligesom du ville skrælle et æble og skær dem i tern. Kvæderne tilsættes kødet, når vandet koger.

Når kvæderne begynder at blive bløde, tilsættes sukker. Rør i retten mens sukkeret opløses i væsken og lad derefter retten simre i ca. 20 minutter mere.

Smag retten til med salt og peber.

Afiyet olsun!

Kvæde ret med kød, Ayva Yemeği. opskrifter med kvæder, retter med kvæder, tyrkisk mad, mad fra Tyrkiet, opskrifter på tyrkisk mad, tyrkisk mad med kvæder, kvæder med kød, unikke opskrifter, opskrifter fra Tyrkiet,

Hvad er kvæder?

Kvæde er en pære- eller æblelignende frugt fra kvædetræet. Kvæde har i flere tusinde år, været spist som frugt. I dag er den nærmest ukendt i Danmark. Den er meget hård at bide i og de forskellige sorter har varierende indhold af garvesyre.

Nogle er meget syrlige eller bitre. Det er svært at afgøre, hvorfra kvæder oprindeligt stammer, for de var populære allerede i oldtiden og i middelalderen. De blev brugt som symbol på frugtbarhed.

I 1700-tallet sagde man, at de der spiste kvæder, fik kloge børn. I dag er populariteten ikke så stor længere, men kvæder dyrkes mange andre steder i verden, blandt andet i Asien, Middelhavslandene, Sydafrika, nogle steder i Nordamerika og i Chile.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Denne artikel omhandler:

  • Kødret med kvæder
  • Mad med kvæder
  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk pizza
  • Tyrkiske hovedretter
  • Ayva Yemeği

PIN IT!

Kvæde ret med kød, Ayva Yemeği. opskrifter med kvæder, retter med kvæder, tyrkisk mad, mad fra Tyrkiet, opskrifter på tyrkisk mad, tyrkisk mad med kvæder, kvæder med kød, unikke opskrifter, opskrifter fra Tyrkiet,

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.