NyhederNyt fra Alanya

Svævebane til Borgen kommer i 2017

2017 bliver året hvor Alanyas borg uigenkaldeligt skifter udseende, når den nye svævebane bliver tilføjet på borgen. 

Det nye storslået projekt kommer til at koste omkring 20 millioner TL og skal planmæssigt være færdig allerede i april eller maj 2017.

Svævebanen har været længe undervejs men det er først efter den tyrkiske regering godkendte projektet at byggeriet kom igang. Flere møder omkring planlægningen af svævebanen er blevet holdt i Filika Restaurant på Alanyas Kleopatra side, og Restaurant Filika forhave ud til vejen bliver nu også placeringen for den nye svævebane i Alanya.

På tyrkisk omtales projektet som Alanya’nin Teleferik.

Siden byggeriet begyndte i november er der allerede sket utroligt meget.

Alanya-svævebane-copyright-alanyadk
Der bygges på højtryk på svævebanen, som skal være færdig om max. 4 måneder.
Svævebane-alanya
Borgmester Adem inspicere byggeriet som en fast del af sit job.

alanya-teleferik

Derfor er der behov for en svævebane i Alanya

Ideen og behøvet for en svævebane fra stranden til Alanyas borg er opstået efter at mange biler og busser dagligt kører op på borgen, for at opleve de gamle ruiner, nyde et måltid eller nyde udsigten. Men den store mængde trafik sætter også sætter også sine uslettelige spor på de uerstattelige ruiner, som er en af Alanyas støreste varemærker.

Bevarelse af Alanyas borg er blevet ekstra vigtigt for Alanyas kommune efter at UNESCO, på dansk kendt som verdens arvslisten, i 2016 besøgte Alanya og nu overvejer nu at sætte borgen på listen, såfremt man forbedre bevaringen af borgen.

Når projektet med svævebanen er afsluttet vil det ikke længere være tilladt for store tour-busser med turister at kører op på borgen. Turisterne skal i stedet benytte svævebanen til at komme op på Alanyas Borg, hvorfra der er en ubeskrivelig udsigt over hele området.

Praktiske informationer om svævebanen

Prisen for en tur forventes at blive 9 tl pr. person.
50% rabat på billetprisen for studerende og grupper på mere end 20 personer.

Ledningslængde: 830 m.
Kapacitet: 1130 personer pr. time.
Antal kabiner: 17.
Afstand mellem kabiner: 127 meter / 25 sekunder
Hastighed: 5 m/sek.
Højeste punk over havet: 161 meter.
Turens tid: 2,49 min.
error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.