Opskrift på tyrkisk Adana Kebab
Adana Kebab er en af de mest velsmagende kødretter du kan få i Tyrkiet.
Oprindelig er Kebabén fra Adana. Adana er den femte største by og største by i Middelhavsområdet.
Kebab er normalt lavet af hakket lammekød og oksekød, selvom der er mange regionale variationer af hvordan det laves. Ifølge mange forfattere blev kebab blevet skabt i tyrkiske og arabiske kulturer. Den version af kebab, er udarbejdet i provinsen Adana og en af områdets mest kendte retter.
Servering af Adana Kebab
Adana Kebab serveres normalt sammen med fladbrød, smør, tomater og røde eller grønne peberfrugter på en stor tallerken. Retten er den perfekte grillret til en varm sommerdag eller til picnic i bjergene.
Ingredienser til Adana kebab:
Til 4 personer
Tilberedningstid ca. 1 time
Adana kebab
800 g hakket okse- eller lammekød
1 løg
1 knivspids spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. pul biber / chili flager
1-2 håndfulde persille
salt og peber
8 grill spyd
Tilbehør til Adana kebab:
3 små runde brød
Smør
8 friske peberfrugter
4 tomater
Persille
Fremgangsmåde:
Læg det hakkede kød i en skål. Ælt kødet sammen med revet løg, salt, peber, spidskommen, paprika, hakket persille og pul biber.
Del kødblandingen op i 8 portioner. Form dem rundt om et grillspyd, gerne et grillspyd af jern. Form kødet omkring grillspyddet, så det sidder godt fast.
Skyl tomaterne, skær tomaterne over på midten. Skyl peberfrugterne og fjern kernerne.
Tænd for grillen og grill kødet 6-8 minutter på hver side. Læg tomater, peberfrugterne og brødet på kanten af grillen.
Skyl persillen og anret brød med smør, tomaterne, peberfrugterne og de færdig grillet adana kebabs på en stor tallerken.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Brød fra Tyrkiet
- Tyrkisk brød
- Tyrkisk pide brød