Opskrift: Tyrkiske bulgur – Bulgur Pilavı
Tyrkerne er kendt for at lave super lækker bulgur, der smager himmelsk.
Tyrkisk bulgur bliver kaldet Bulgur Pilavı på tyrkisk.
Vi har kigget over skulderen i det tyrkiske køkken, og fået lokket hendes nem, hurtig og utrolig velsmagende opskrift på tyrkiske bulgur ud af hende.
De tyrkiske bulgur smager forresten rigtig godt sammen med stegte grøntsager med yoghurt (Yoğurtlama)
De mange varianter af tyrkisk bulgur
Hver tyrkisk husmor har sin egen opskrift på tyrkisk bulgur. Nogle er tørre med masser af tomat mens andre næsten minder om risengrød i konsistens og bliver lavet med masser af løg.
Dette er en meget basis udgave af de tyrkiske bulgur, som bliver lavet i Alanya, men føl dig endelig fri til at prøve dig frem med forskellige ingredienser. Måske skal dine tyrkiske bulgur indeholde hvidløg, hakket persille eller være lavet uden løg.
Bulgur eller ris – Hvad er sundest?
Hvis du gerne vil holde dig i form, eller måske tabe dig et par kilo, så bør du overveje at skifte ris ud med bulgur. Bulgur er nemlig et sundere og mere mættende alternativ til de almindelige ris.
Bulgur og ris smager på mange måder identisk, så bulgur kan med lethed erstatte ris. Dertil kommer det at bulgur også smager godt kold og i salater.
Bulgur indeholder stort set den samme energimængde som ris. Men bulgur bidrager med flere kostfibre, som er godt for kroppen.
Opskrift på Tyrkisk Bulgur
🍽 4 personer ⏱ 20-30 min 🌱 Vegetarisk 🍴 Hovedret
INGREDIENSER
200 gr. Bulgur
5 dl vand
2 spsk. tomatpure eller peberfrugtpure
1 løg
1/2 dl smør
1 bouillonterning
Chiliflager (kirmizi pul biber)
Salt
TIL ANRETNING:
Bulgur pilavi er en god erstatning for ris og smager skønt sammen med både oksekød, kylling og fisk. Skal du/I have en kødfri dag, smager det også super lækkert sammen med en god omgang salat og tzatziki.
FREMGANGSMÅDE
Hak løget fint.
Skyl bulguren i en si, indtil vandet der kommer igennem sien er klart.
Smelt smørret i gryden, tilsæt løget og rør rundt. Steg løgene til de er gennemsigtige. Løgene må ikke tage varme.
Tilsæt herefter tomatpure/ peberfrugtpure og bulgur i gryden til det er blevet ensartet i farven.
Rør rundt i gryden, lad det derefter trække 1-2 minutter.
Rør løbende grundigt i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt vand og bouillon i gryden. Rør rundt til det begynder at koge og skru herefter ned for blusset.
Læg låget på gryden og lad det passe sig selv ca. 10 min.
Smag til med salt og chiliflager efter smag.
Afiyet olsun!
Kedelig smagløs bulgur findes ikke i det tyrkiske køkken.
Hver husmor har sin egen opskrift på bulgur pilavi og hun laver den til perfektion hver gang.
Bulgur Pilavi smager fantastisk og passe sammen med et utal af retter, til mezze bordet samt til madpakken. Med nogle bitte små justeringer kan retten også laves vegetarisk eller vegansk, så alle kan spise med.
Bulgur kan også serveres som en vegansk ret, hvis du skifter smørret ud med olie også servere bulguren sammen med frisk salat og evt rød pesto
Bulgur, ris eller kartofler er almindelig tilbehør til måltiderne i Tyrkiet.
Bulgur Pilavi som mezze
Hvis du ønsker at lave et flot mezze bord, så er bulgur pilavi en oplagt ret at servere. Halveré opskrift hvis den skal bruges til mezze.
Fakta om tyrkiske bulgur
Bulgur pilavi er en god erstatning i stedet for tyrkiske ris. Bulguren serveres ofte sammen med tyrkiske köfte, kylling eller fisk.
Bulgur er knækket hvedekerner, der er kogte og tørrede. I Tyrkiet dyrkes hvede primært på den Anatolske højslette, som også er kendt som Tyrkiets brødkurv.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Tyrkisk bulgur
- Tyrkiske retter
- Tyrkisk bulgur pilav
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiskeopskrifter.dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.
PIN IT!