NyhederNyt fra AlanyaTyrkisk mad og opskrifter

Pitahaya er kommet til Gazipaşa

Pitahaya bliver nu også dyrket i Gazipaşa.

Pitahaya er også kendt under navene Dragefrugten eller Dragon Fruit.

I år er en gartner i Gazipaşa begyndt at dyrke den specielle frugt.

Gartneren hedder Mehmet Emin Yüksel og han har haft succes allerede fra den første høst.dragon-fruit-84719_1280

Pitahaya bliver allerede dyrket i de tyrkiske byer Mersin og Muğla. Før Mehmet Emin Yüksel gik i gang med at dyrke Pitahaya i Gazipaşa, besøgte han gartneren Mehmet Tanrıverdi i Mersin.

Mehmet fra Mersin fortalte Mehmet fra Gazipaşa om, hvordan han kunne dyrke Pitahaya i Tyrkiet. Mehmet fra Mersin havde selv brugt mange år på at researche, hvordan han kunne dyrke dragefrugten med størst mulig succes.

Mehmet fra Gazipaşa forærede sin første pitahaya høst til naboer og venner i nær området, så de kunne smage den nye lækre frugt, der var kommet til byen. Den næste høst vil blive solgt.

I Gazipaşa er der allerede plantet 1000 Pitahaya planter, og yderlig 3000 planter står klar til at blive sået.

Fakta om Pitahayapitahaya-74310_1280

Pitahaya gror på et kaktustræ. Pitahaya frugten bliver ca. 12 cm lang.

Den har en rød / pink skal og er hvid eller rød indeni med sorte kerner. Farven indeni afhænger af sorten.  Den røde skal er ca 3-6 mm tyk. På skallen sidder der aflange skæl, der som regel er lysegrønne eller gullige. Skindet er læderagtigt og det slipper let den øvrige frugt. Frugtkødet er blødt, geleagtigt og saftigt.

En umoden Pitahaya er grøn, og derefter bliver den mere og mere rød i takt med, at den modner.

Smagen er forholdsvis neutral men en smule sød og en smule syrlig. Dragefrugten gør sig godt som pyntefrugt, til f.eks is, kage eller salater.

Pitahaya stammer oprindeligt fra Columbia og Venezuela i Sydamerika, og de dyrkes normal mest i Syd- og Mellemamerika og i det sydlige USA.

Frugten udtales pitaja, da h er stumt på spansk. Pitahaya indeholder en del C-vitamin og lidt B-vitaminer og E-vitamin. Desuden indeholder den en række forskellige mineraler.

Kilde: Yenialanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.