Tyrkisk opskrift: Pide brød (Pide ekmek)
Tyrkerne spiser brød hele året rundt og til alle måltider.
Normalt spises der franskbrød, men under ramadanen, så er det almindeligt at skiftet det aflange franskbrød ud med et rundt fladt pide brød.
De runde brød er en dejlig afveksling, og brødene smager godt til både supper og kødretter. Hvis du ikke ønsker at købe et pide brød, eller måske ikke er i Alanya, hvor de sælges på et hvert gadehjørne, så frygt ej. Vi har nemlig oversat opskriften på det lækre Pide brød.
Læs også >> Guide: 10 ting du skal vide om ramadanen
Opskrift på tyrkisk pide brød
(Pide ekmek)
🍽 4 brød ⏱ 60-70 min 🌱 Vegetarisk 🥖 Brød
INGREDIENSER
3 dl mælk
550 gram mel
1 pose tørgær
2 æg
1 tsk. olivenolie
½ tsk. sukker
Salt
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. nigella frø
TIL ANRETNING:
Eventuelt mynte, basilikum og agurk
FREMGANGSMÅDE
Lun mælken til den er lillefinger varm. Sigt 500g mel ned i skålen og bland det med tørgær, salt og sukker. Kom 2 ½ dl mælk og det ene æg i delen og ælt grundigt.
Dæk dejen til og lad den hæve et varmt sted i ca. 30 minutter.
Varm ovnen op til 250 grader. Form den hævet dej til 4 kugler. Læg dem på et meldrysset bord og rul dem ud til de er ca. 1 cm tykke.
Lad brødene hvile i ca. 10 minutter.
Pisk det andet æg sammen med resten af mælken og olivenolien. Tryk ”ruder” i brødet med melede fingerspidser.
Pensel brødene med æggemassen og drys sesamfrø og nigella frø ud over brødene.
Bag brødene i ovnen i ca. 10 minutter.
Afiyet olsun!
Læs også >> Güllaç – Tyrkisk ramadan kage
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Brød fra Tyrkiet
- Tyrkisk brød
- Tyrkisk pide brød
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.