Tyrkisk mad og opskrifter

Værd at vide: Fakta om persille

Alle kender persillen, men ved du hvilke egenskaber persille har?

Og hvorfor det er godt for din krop?

Der findes 2 typer bladpersille; den krusede persille og den bredbladet persille. Den bredbladet version er en anelse kraftigere i smagen, fordi den har et højere indhold af essentielle olier i sig.

I Alanya kan du året rundt købe persille og persille er en stor del af den tyrkiske madlavning.

Godt for maven.

Persille og særligt krusede persille spises der meget af i Danmark, i f.eks. dressinger, kødretter og salater. Persille kan både spises frisk eller det kan fryses eller tørres men det mister noget af sin smag ved begge processer. Frossen persille kan puttes direkte i gryderetter eller i persillesovs. Tørret persille kan bruges i dressinger eller som drys på f.eks tarteletter.

Persille indeholder mange gode vitaminer og mineraler, blandt andet betacaroten, fakta om persille, persille, persillen, værd at vide om persille, danmarks national krydderurt, danks krydderurt, krydderurter fra danmark, naturligt liv, naturligt liv.dk, fakta om natruligt liv, naturlige produkterC-vitamin, kalcium, klorofyl, magnesium, jern og antioxidanter, som er meget næringsrige og gode for maven og tarmsystemet.

Indholdet af klorofyl er også kendt for at neutralisere dårlig ånde og derfor spises det ofte med hvidløg, som er kendt for at give hvidløgsånde.

Plantning og forplejning.

Persillens plante gror langsomt. Det kan tage to til tre måneder, før frøene begynder at spire, så det kræver tålmodighed og omhyggelig vanding i tørre perioder at gro persille. Det er en populær krydderurt i mange danske køkkenhaver, da persillen gror hele sommeren og kan holde til Danmarks skiftende sommervejr.

Persillen er en toårig plante, men den selvsår ofte sig selv. Krydderurten kan købes frisk hele året i supermarkedet. Det opbevares efterfølgende bedst i en plastikpose eller en bøtte i køleskabet.

Persillen er blevet brugt I Nordeuropa siden middelalderen og kaldes i dag Danmarks uofficielle nationalkrydderi. Nogen steder kaldes den også tivoli drys, pga dens hyppige bruge på dansk smørrebrød.

Næringsindhold:

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 36 Kcal

Fedt: 0,8 gram

Mættet fedt: 0,1 gram

Flerumættede fedtsyrer: 0,1 gram

Kulhydrat: 6 gram

Kostfibre: 3,3 gram

Natrium: 56 mg

Kalium: 554 mg

Sukker: 0,8 gram

Protein: 3 gram

 

Kilde: Naturligt liv

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.