Gratis seværdighederNyhederNyt fra Alanya

Træer med pigge på i Damlatas parken

Vi skrev første gang om de sjove træer med pigge på i 2015

De store træer er både fascinerende og farlige at se på, men hvad ved vi egentlig om træerne?

Forvirringen bliver hurtig stor med disse træer, for i den hele del af sæsonen har de store smukke blomster på sig, derefter får de store runde frugter på sig, der til forveksling kunne ligne en mango, indtil frugterne pludselig åbner sig og afsløre at de er fuldt med noget der ligner hvid bomuld.

Ceiba speciosa, Brasiliansk floretsilketræ, træ med pigge, pigge træ, damlatas parken, parken i Damlatas, Alanya parker

Alanya kommune har sat et skilt på hvor der på tyrkisk står maymun çıkmaz agaci og på engelsk Monkey Puzzle tree.

Hvis man på tyrkisk google søger på maymun çıkmaz agaci, så kommer der ganske rigtigt nogle få billeder op der ligner træet, men søger man modsat på Monkey Puzzle tree på google, så kommer der et helt andet type træ på. Det er ganske vidst et træ med pigge men det træ ligner slet ikke dem, som du kan finde i parkerne ved Damlatas i Alanya.

Læs også >> Drypstenshulen på Damlatas

træet med pigge, træ med pigge, træ med spidser, træ Alanya, hvilket træ har pigge
træet med pigge, træ med pigge, træ med spidser, træ Alanya, hvilket træ har pigge
Hvad hedder træet med pigge på i virkeligheden?

Hos Alanya.Dk stiller vi os ikke bare tilfreds med et skilt med et navn på (slet ikke når det viser sig at være forkert) så vi gav os til at søge efter det rigtige navn i forskellige have-forums på nettet.

Vi har kommet frem til at træet hedder Ceiba speciosa / Brasiliansk floretsilketræ.

At træet er navngivet floretsilketræ giver meget god mening, hvis man har set hvordan træet ser ud, efter at frugterne åbner sig og den hvide bomulds lignede konsistens dækker træet.

Træet stammer oprindelig fra de tropiske og subtropiske skove i Sydamerika. Flere spanske byer har ligesom Alanya træerne plantet i parker og langs gaden.

Det er modstandsdygtigt over for tørke og moderat kulde, hvilket er en meget præcis beskrivelse på den type vejr som er i Alanya også kan træet vokse sig over 25 meter i højden. Træerne i Damlatas parken er allerede omkring 10 meter i højden og giver dejlige skygge områder på græsser, som man kan sidde i.

Læs også >> Fritgående skildpadder ved Damlatas

Ceiba speciosa / Brasiliansk floretsilketræ dyrkes hovedsageligt til dekorative formål men det kan faktisk også bruges til industrielle formål.

“Bomuldet” inde i frugterne kan bruges som fyld (tæthed = 0,27 g / cm³). Træet kan bruges til at fremstille kanoer og papir. Barken kan blive brugt til at lave reb og fra frøene er det muligt at få vegetabilsk olie (både spiselig og industrielt anvendelig).

træet med pigge, træ med pigge, træ med spidser, træ Alanya, hvilket træ har pigge

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Et træ med pigge på
  • Parker i Alanya
  • Unik flora i Tyrkiet
  • Unik flora i Alanya
  • Et træ med bomuld på
  • Ceiba speciosa
  • Brasiliansk floretsilketræ

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.