Ferie tipsNyheder

3 faldgrupper, du bør undgå i Alanya

På mange måder er Tyrkiet et skønt feriested

Men som turist i Tyrkiet er der alligevel nogle faldgrupper og moralske dilemmaer, som kan komme til at koste dyrt, hvis man ikke passer på.

I denne artikel gennemgår vi 3 af de største faldgrupper.

Læs også >> 10 ord, der vil få dig til at forelske dig i det tyrkiske sprog

alara borgen

Tyveri af antikviteter.

Siden 2002 har Tyrkiet hårdt håndhævet loven om beskyttelse af tyrkiske antikviteter. Loven forbyder udførsel af ting, det er fra før 1918.

Loven om tyrkiske antikviteter er blandt andet osmanniske mønster, fossiler og sten fra antikke områder. Især i lufthavnen i Antalya har rejsende, som havde sten med i bagagen, været fængslet og først sat fri igen, efter de havde betalt bøder på mange tusinde kroner samt afleveret det de tog tilbage.

Der er dog undtagelser til regel og det er hvis det købes af en autoriseret antikvitets handler som kan give et certifikat på at varen er købt lovligt og derfor gerne på eksporteres.

Alanya borg, Cleopatra beach, oplevelser i Alanya, Alanya gratis oplevelser, Hiking i Alanya, Alanya historie, Borgens næse,

Tigger og gadesælger børn

Ligesom andre storbyer i verden, er dele af Tyrkiet (særligt i turistområderne) også påvirket af tigger og gadesælger børn i større og mindre grad. Det er ifølge tyrkisk lov ikke lovligt for børn at sælge på gaden.

Mange får ofte ondt af børnene fordi ,de går rundt på gaderne til sent om aftenen med deres hænder fyldt af vare. Men tænker man sig om, bør man stille spørgsmålstegn ved, at der ikke er en forældre eller en værge, som sikre sig børnene ikke arbejder på gaden om natten, samt sikre at børnene kommer i seng i ordentlig tid. Det sørgelige faktum er desværre at det ofte er forældrene eller værgen som har sendt børnene på gaden sendt om aftenen, og sendt dem ind i områder, hvor folk er fulde og derfor formentlig køber flere ting.

Mange turister har oplevet at tigger børnene bliver vrede eller fornærmet, når man forsøger at tilbyde dem mad, da de kun har interesse i penge. Når det tyrkiske Zabita får fat i børnene, bringer de dem hjem til deres familie. Hvis det kan bevises at det er familien der har sendt børnene på gaden, får familien en bøde.

Når du køber vare af gadesælger børnene, holder du også børnene på gaden i fremtiden!

Note: I Alanya er dette ikke et stort problem, men problemet findes dog. Der er ingen problemer i at støtte voksne tiggere, hvis man ønsker det. Hver dog opmærksom på, at dem som tigger blandt turister kan være en del af et organiseret kriminelt netværk, enten frivilligt eller ufrivilligt.

Læs også >> Se her: Billeder af det gamle Alanya

Aportek, syg i alanya, døgnapotek alanya, ezcane alanya, Alanya, ferie i alanya, bolig ejer i alanya, bolig i antalya, lejlighed i alanya, billig lejlighed alanya, job i alanya, gode råd til ferien,

Mangel på sygeforsikring

Vi har sagt det mange gange, og vi vil fortsat sige det: Det gule- og blå sygesikringsbevis dækker IKKE i Tyrkiet.

Det er derfor alt afgørende, at du har en rejseforsikring, så du er ordenligt dækket, hvis der sker noget på ferien i Alanya, eller hæfter du selv for hele læge eller hospitals regningen, og det kan hurtigt blive dyrt.

Har du ikke allerede en sygeforsikring kan du få et tilbud hos disse selskaber (reklamelinks):

Tjenestetorvet forsikringer

Findforsikring.dk

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel handler om

  • Faldgrupper i Alanya
  • Sygeforsikring i Tyrkiet
  • Tiggere i Alanya
  • Gadebørn i Alanya
  • Antikviteter i Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.