NyhederNyt fra AlanyaSeværdigheder

5 måder at stresse af i Alanya

Ferie er et afbræk fra den almindelige hverdag.

For mange betyder ferie også afstresning. I Alanya er der rig mulighed for at stresse helt af fra hverdagen.

tyrkisk bad, tyrkisk bad alanya, hamam alanya, alanya hamam, alanya tyrkisk bad, kvidne hamam alaya, alanya kvinde hamam, turkish bath alanya, alanya turkish bath

Hamam / Tyrkisk bad

I Alanya er det nærmest obligatorisk at tage i Tyrkisk bad, også kaldet Hamam. Der findes både unisex og kønsopdelte hamams.

Er man på familieferie, er unisex Hamam en god løsning, er man hvorimod på pigetur kunne et dame hamam være at foretrække.

I Hamam kommer man i sauna, hvorefter man kommer ind i det store vaskerum. Her får man skrubbet de gamle hudceller af og derefter får man en skummassage.

Efter skummassagen tilbyder nogle tyrkiske bad massage, ansigtsmaske eller afstressingsrum. Prisen for tyrkisk bad i Alanya spænder fra 100-400 TL alt efter, hvad det tyrkiske bad indeholder.

Er man på tøsetur anbefaler vi Bella Donna life spacenter i Alanya centrum, som er et Hamam kun for kvinder.

Er man på familie eller kærestetur, så besøg luksus Zenn Spa i Cikcilli, lige ved siden af Dinner restaurant..

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, tur med båd alanya, brother five, alanya catamaran, catamaran alanya, familiebåd alanya, stille bådtur alanya, alanya stillebådtur, turistbåd i alanya, feriebåd alanya, båd tur alanya, alanya båd tur

Bådtur

På Alanya’s havn er der et stort udvalg af skibe, som tilbyder bådture på daglig basis eller time basis. Vil man gerne have en afstressende bådtur, skal man gå efter en familiebåd

Er de store både ikke den tur man ønsker, kan man også købe private bådture ved byens fiskere, som holder til på havnen tæt på Red Tower. På private bådture med fiskerne er der mulighed for selv at tage en picnic kurv med og der er naturligvis rig mulighed for at fiske på turen.

Læs mere om bådtur i Alanya 

Alanya borg, Cleopatra beach, oplevelser i Alanya, Alanya gratis oplevelser, Hiking i Alanya, Alanya historie, Borgens næse,

Svøm i Middelhavet

Middelhavet består af saltvand, og saltvand er naturens egen måde at afstresse kroppen på.

Fra det øjeblik du rammer vandet sender hjernen en hær af endorfiner ud. Endofiner er bedre kendt som lykkehormoner, som giver følelsen af glæde. Når du bader i saltvand påvirker det også direkte nervesystemet, så du straks falder til ro og slapper af i kroppen.

Du kan læse meget mere om saltvands gode egenskaber på kroppen her

vinter i alanya, alanya vinter, oplevelser i alanya, vinter udflugter i alanya, hvad kan man se i alanya, hvad kan man lave i alanya,

Vandreture i bjergene

Vil man gerne stresse af i naturen, væk fra byen, så er Taurus bjergene det perfekte sted for en gå- eller vandretur. Man skal ikke mange minutter udenfor Alanya, før byen stopper og den smukke tyrkiske natur starter.

Tag f.eks bus nr. 5 eller nr. 7 op i bjergene. Gå en lang tur og tag bussen tilbage. Eller gå tilbage til byen og opleve, hvordan tyrkerne har deres hverdag i Alanya’s bjerge.

Dim cay floden, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, flod alanya, frokost på floden alanya, alanya frokost på floden, alanya seværdiheder,

Frokost på Dim Cay floden

I Tosmur, i Alanya, ligger Dim Cay floden som løber op igennem bjergene.

Langs floden er der et utal af restauranter, hvor man kan sidde i små tømmerflåden og nyde en god frokost mens man har fødderne i det iskolde bjergvand. Dim cay floden er også et populært sted at spise traditionel tyrkisk morgenmad, eller fiske.

Læs mere om Dim Cay floden her.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.