KulturNyheder

8 grunde til at rejse mere til Tyrkiet

“At rejse er at leve” og der er faktisk noget om snakken.

Det er de færreste der skal bruge en god grund til at rejse, men nogle er måske skeptiske omkring at rejse til Tyrkiet.

Tyrkiet får meget dårlig medie omtale i Danmark, hvilket vi synes er en skam. Tyrkiet har nemlig et skønt land, som indeholder utroligt meget mere end politik og religion!

Derfor har vi samlet 8 grunde til, hvor du bør rejse mere til Tyrkiet!:

1. Du forstår verden bedre

Man får en helt ny forståelse for, hvor anderledes livet fra det du kender i Danmark, når du f.eks besøger Tyrkiet. En ting er at se en DR1 udsendelse med Tobias fra Den store bagedyst lave kager i Cappadokien, en anden ting er selv at stå i fantastiske landskab, og se solen gå ned over Newsehir borgen.

2. Du bliver mere åbensindet

Når man rejser, så vælger man også at forlade sin trygge boble. Man finder ud af, hvordan verden ser ud andre steder – og hvordan man opfører sig i forskellige kulturer. Det er en god måde at få sat hverdagen lidt i perspektiv og indse at livet også kan leves på andre måder. Ved at rejse møder man både nye mennesker og kulturer. Tyrkiet er f.eks et meget gæstfrit land og mange oplever at få venner for livet allerede første gang de besøger landet.

3. Du lever mere i nuet

Når man er ude af sin almindelige trygge boble, så lever man også mere i nuet. Man suger nye indtryk til dig, og man slapper mere af. I Tyrkiet har man et meget afslappet forhold til tid, og det er noget mange danskere kunne have godt af at lære. De lokales livsglæde smitter af også ofte af, mange oplever at kunne koble helt af fra det stressede arbejde de har i Danmark og nyde en solopgang eller en solnedgang.

4. Du smager nye former for mad

Det tyrkiske køkken er kendt for at være et af verdens bedste, og rejser man til Tyrkiet finder man hurtigt ud ad hvorfor. Det tyrkiske køkken er traditionelt. Maden laves med friske råvare og krydderier som en fast del af madlavningen. Læs mere om det tyrkiske køkken her!

5. Du oplever et nyt nærvær

Har man først været i Tyrkiet en gang, så vender man ofte tilbage igen og igen. Ligesom man bliver mere åbensindet af at være i Tyrkiet, så bliver man også mere nærværende af at rejse i Tyrkiet. Du vil opleve, at du rejser hjem fra din ferie, med et helt nyt syn på dit liv.

6. Du lære og tilpasse dig 

Det er en almindelig kommentar at “Tyrkiet er 20 år bagud“, så skal man tilpasse sig lidt. De små ting som manglende varmt vand, de 5 daglige bønner og langsomt internet vender man sig hurtigt til, mens andre aspekter kan være en længere proces. Det er disse “kulturchok”, der gør rejsende bedre til at tilpasse sig en lang række situationer, fordi man lærer at tænke og reagere i en fremmed situation. Det er sundt at komme ud af de vante tankegange hjemmefra og prøve noget andet.

7. Du udvider dit sprog

Man skal som regel ikke være længe i Tyrkiet før man høre det første Merhaba. Og når du rejser hjem fra Tyrkiet, har du helt sikkert fået en håndfuld nye som f.eks Cay, Lavas og tamam med i dit ordforråd. Langt de fleste tyrkere snakker engelsk, men det betyder ikke det ikke er sjovt at kunne sige tingene på tyrkisk.

8. Det er lærende

At tilpasse sig og at leve i nuet er kun nogle af de mange ting man lærer ved at rejse i Tyrkiet. Hvis man snakker og kommer lokalbefolkningen ved, bliver man også bedre til at kommunikere på tværs af kulturelle og sproglige grænser. Længere rejser på egen hånd stiller også krav til ens planlægning og kunsten at overholde et budget – hvis man altså vil undgå at rejsen forkortes. At rejse er en af de mest naturlige måder at lære sig selv at kende og i processen også lære sig selv nye ting.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Inspiration: Søndagsavisen Gem

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.