BørnefamilierGratis seværdighederNyt fra AlanyaSeværdighederTyrkisk historie

De 3 grotter fra Alanya´s søside

Hvis man tager på bådtur, så kan man opleve 3 unikke grotter i Alanya

Grotterne i Alanya blev brugte helt tilbage i romersk tid som opbevaring af pirat skatter og til at skjule mennesker i.

I dag bruges grotterne som en sjov lille seværdighed og stop for de mindste skibe i Alanya.

Den store kontrast mellem grotternes mørke fortid, hvor kvinder og mænd nogle gange blev efterladt i de store grotter sammen med tyvegods, til nutidens funktion, som et unikt badestop på en bådtur er på mange måder en meget sigende måde, at beskrive hvor meget Alanya har ændret sig med tiden.

Læs også >> 6 fascinerende drypstensgrotter i og omkring Alanya

Der findes 3 berømte søgrotter ved Alanya´s borg; Pirat grotten, Kærlighedsgrotten og Fosfor grotten.

Bådtur i Alanya

Den eneste måde at se Alanyas søgrotter er fra søsiden – på en bådtur. Du kan enten købe en bådtur, ved at henvende dig til den ønskede båd på stranden eller du kan købe det online. På reklame siden Getyourguide er der et stort udvalg af bådture. Se hele oversigten her.

pirat grotten Alanya, Alanya pirat grotten, sø grotter i Alanya, Alanya søgrotter, alanya pirater, Alanya historie

Pirat grotten (Korsanlar Mağarasi)

Dette er den før omtalte grotte, hvor piratterne gemte deres skatte, både de materielle og de levende af slagsen. Grotten er også kendt som jomfruernes grotte.

I følge historien havde det romerske rige ansat og betalt Anthony for at skaffe sig af med piraterne, men da piraterne fandt ud af det, kidnappede de Anthony´s datter, som har sat fanget i pirat grotten. Senere fik Pompeus den samme ordre fra romerne, men piraterne var en hård fjende at kæmpe i mod.

Med en lille båd i stille vand er det muligt at sejle helt ind i grotten, præcis som piratterne gjorde og derfor at grotten fået navnet “pirat grotten”.

Indgange til grotten er ca. 10 meter bred og inde i grotten er der omkring 6 meter til loftet og det er muligt at gå i land indeni grotten, når havet tillader det.

Det siges at der engang var en tunnel mellem grotten og borgen, men hvis der nogensinde har været sådan tunnel, så er den styrtet sammen længe for turisterne ankom til Alanya og pirat grotten.

seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, kærlighedsgrotten Alanya, Alanya love cave, Alanya kærlighedsgrotten
Kærlighedsgrotten set fra den side, som man kravler ind i for at springe ud på den anden side.
seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, bådtur i Alanya, bådtur alanya, alanya bådtur, kærlighedsgrotten Alanya, Alanya love cave, Alanya kærlighedsgrotten
Kærlighedsgrotten set fra den side, hvorfra folk springer ud i vandet.

Kærlighedsgrotten (Asiklar Mağarasi)

Mens pirat grotten ligger ved havoverfladen, så er Kærlighedsgrotten 3-4 meter over havoverfladen. Hvis man har nerver af stål og god til at klatre, så kan man klatre op ad klipperne og ind i grotten. Derfra er der en 50-60 meter lang tunnel ind igennem grotten med lavt til loftet og på den anden side, i retning mod Kleopatra stranden, er den eneste vej ned, at spring ud fra den 6-8 meter høje klippe ned i Middelhavet.

Personer som har kravlet igennem kærlighedsgrotten beretter om at der lugter meget grimt af urin inde i grotten.

Gamle historier fortæller, at her kunne Alanya´s elskende mødes i hemmelighed (hvordan de kom dertil siger historien ikke noget om)

En kærligheds historie fra 1965 fortæller om en tysk kvinde og hendes tyrkiske elsker som forsvandt. De var eftersøgt i 3 måneder, hvorefter man eftersigne fandt dem i god behold i kærlighedsgrotten.

Læs flere utrolige historie fra Alanya og omegn i denne artikel

fosfor grotten alanya, alanya fosfor grotte, dykning i Alanya, søgrotterne i Alanya, bådtur i Alanya, Alanya bådtur, sejltur alanya, Alanya fra søsiden
Fosforet i grotten ses tydeligt ved farveskiftet i vandet
fosfor grotten alanya, alanya fosfor grotte, dykning i Alanya, søgrotterne i Alanya, bådtur i Alanya, Alanya bådtur, sejltur alanya, Alanya fra søsiden
Tæt på er fosforet endnu smukkere.

Fosfor grotten (Fosforlu Mağara)

Den smukkeste hule ligger på halvøens vestside og hedder Fosforgrotten (Fosforlu Mağara). Klipperne indeholder fosfor, hvilket får vandet til at glitre og skinne, når det sættes i bevægelse.

Når vandet er stille er det muligt at komme ind i Fosfor grotten med en lille båd. Ind i grotten kan du se et smukke blå farvespil fra fosforen.

De større skibe smider ofte anker tæt på grotten, så deres gæster kan svømme ind i grotten.

Både sollys og månelys kan få grotten til at lyse. Her kan man svømme ind og nyde synet, hvis man er en dygtig og forsigtig svømmer.

Nord herfor ved halvøens rod er et lille sted kaldet Kleopatras Strand. En egentlig strand findes ikke mere, men kan være forsvundet under jordskælv og stenskred, og stedet må ikke forveksles med den lange strand mod vest. Ifølge historier skulle Kleopatra her have haft sin egen lille private pool med egen nedgang og sti eller tunnel fra fæstningen til stranden.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Bådtur i Alanya
  • Grotter i Alanya
  • Oplevelser i Alanya
  • Alanya´s historie
  • Kærlighedsgrotten
  • Pirat grotten
  • Fosfor grotten
  • Seværdigheder i Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.