KulturSponsoreret indlæg/reklame

Derfor skal du rejse

Der findes adskillige gode grunde til at pakke kufferten og tage det næste fly til Alanya eller en af de andre skønne destinationer i Tyrkiet.

Videnskabelige undersøgelser har nemlig vist, at ferier ikke bare er et godt afbræk fra hverdagen, de er også sunde for vores helbred, og så gør de os endda klogere på en lang række områder.

To uger i sydens sol kan blandt andet medvirke til at nedsætte dit blodtryk og minimere risikoen for hjerteanfald.

Samtidig kan en ferie forbedre din nattesøvn. Det hænger i høj grad sammen med, at du på ferien får mulighed for at forlade hverdagens stress og fokusere på helt andre ting for en stund. En rejse alletiders mulighed for at koble af og bruge tiden på noget af alt den underholdning, der florerer.

For eksempel kan du bruge ferien på at få læst bestsellerbogen ’Oprindelse’ af Dan Brown eller tage iPad’en med dig på stranden og bruge tiden på et par i de underholdende spillemaskiner, der er lanceret i år.

Blandt andet har Maria casino netop tilføjet Joker Gems og Street Magic til deres store udvalg af spillemaskiner. Der findes altså mange gode grunde til at nappe sig en enkelt dag eller to på en af Alanyas vidunderlige sandstrande – og det er alt sammen uden at få dårlig samvittighed over at have lagt hverdagens gøremål på hylden.

Foruden de mange positive effekter rejser har på vores helbred, gør de os samtidig klogere som mennesker.

Når vi rejser, oplever vi nye kulturer og samfund, og det gør vi med samtlige af vores sanser. Vi ser, dufter, hører, smager og føler på egen krop, og de mange indtryk bliver alle lagret i vores hukommelse, hvilket alt sammen sker på en måde som ingen bøger vil kunne gøre efter.

Har du blot brugt et par timer på bazaren i Alanya, lærer du for eksempel, hvad det vil sige at prutte om prisen. Du lærer, du kun bør gøre det, hvis du er oprigtigt interesseret i at købe varen.

Samtidig lærer du, at der er en række sociale elementer forbundet med tyrkisk te. Det kan derfor være en fordel at takke ja, hvis du bliver budt på sådan en omgang og gerne vil lidt ind under huden på lokalbefolkningen i Tyrkiet.

Rejselivet er altså godt for både sjæl og hjerne – så nu er der ingen undskyldninger for at blive hjemme. 

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.