Isparta´s smukke lilla lavendel marker

Nej, dette billede er ikke taget i Provence, Frankrig. Det er faktisk taget i Tyrkiet.

For at være mere præcis i landsbyen Kuyucak i Isparta´s Keçiborlu distriktet. Kuyucak er ansvarlig for 93% af lavendel produktionen i Tyrkiet og kaldes ‘Lavanta Kokulu Köyü‘ eller Den duftende lavendel landsby.

Hvert år i juli besøger tusindvis af turister landsbyen. Det er måneden hvor lavendlerne står i fuld flor og det gør landsbyen til et lilla paradis med en duft af lavendel, der flyver gennem luften.

Vores video om Roser og lavendel markederne i Tyrkiet

Til vores video kanal Two Cultures har vi lavet denne video om de smukke rose- og lavendel marker. For at opleve begge på samme tid skal du være der i starten er juli, før roserne bliver høstet.

Hvis man ikke kan rejse i starten er juli, så kan man opleve rosen markerne og fabrikken i maj, juni og starten af juli og lavendel markederne i juli til august.

Lavendel landsbyen Kuyucak

Kuyucak landsbyen kan tage æren for at have bragt lavendelproduktion tilbage til Tyrkiet og gjort det både til en populær turist seværdighed i Isparta og en blomsterende industri.

Der er mere end 3000 hektar plantet med lavendel I Kuyucak Village. Her genereres mere end 90% af lavendelproduktionen i Tyrkiet og der produceres cirka 500 tons lavendel hvert år.

Isparta lavendel markeder, lavendel markeder, Isparta seværdigheder, unikke steder i Tyrkiet, oplevelser i Tyrkiet,
Den perfekte sæson at besøge Ispartas lavendel marker

Når sommeren ankommer bliver Kuyucak til et lilla paradis, for lavendelerne begynder at blomstre i juni og går i fuld flor i juli. Svimlende dufte og farven lilla regerer i landsbyen Kuyucak i næsten 50 dage.

Lavendel vækker sanserne, fra det øjeblik, hvor de lilla blomster begynder at blomstre til deres høst i august. Vandrer, naturelskere, fotografering entusiaster og alle der gerne vil have et smukt billede til deres sociale medier skynder sig til landsbyen for at se markerne, der dufter skønt af lavendel.

Isparta lavendel markeder, lavendel markeder, Isparta seværdigheder, unikke steder i Tyrkiet, oplevelser i Tyrkiet,
Lavendels historie

Historierne og myterne om lavendelerne er omkring 1000 år gammel.

Det siges, at alle de græske guder ønskede at dufte godt, og den bedst duftende af alle guderne var jægergudinden Artemis, datter af Zeus.

Hun startede hver dag med at blive salvet i lavendel, der blev anset for at være hellig. Den utrolige duft, der flød fra gudindens hår, imponerede hele Olympos, hvor guderne boede.

I festlighederne, der blev holdt for at ære Artemis, ville jomfruer bære lavendel, og templerne opført i gudindenes navn ville være pyntet med lavendel.

I det antikke Grækenland, blev lavendel anset for at være en ​​sjælden urt, blev det føjet til badevand for sin unikke duft og beroligende virkning. Det er ikke unden grund, at denne smukke urt hedder “Lavandula” på latin. For Lavandula stammer fra “lavare” (vask) på latin.

Lavendel var en vigtig del af dagligdagen i mange samfund i tusinder af år. Det blev brugt til mumificering i det gamle Egypten og i middelalderen troede man på, at lavendel kunne hjælpe de folk med at slippe af med pesten.

I de regioner, hvor den sorte død (pesten) ramte, blev lavendel plantet i husenes haver, og man troede på, at det at bære en buket lavendel kunne holde pest væk.

Her finder du landsbyen Kuyucak

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

Denne artikel omhandler:

  • Lavendel markederne i Tyrkiet
  • Lavendel markederne i Isparta
  • Lavendel i Tyrkiet
  • Rosen markeder i Tyrkiet
  • Videoer om Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.