Gratis seværdighederJuniKulturNyhederSeværdigheder

Isparta´s smukke lilla lavendel marker

Nej, billederne er ikke taget i Provence, Frankrig. Det er faktisk taget i Tyrkiet.

For at være mere præcis i landsbyen Kuyucak i Isparta´s Keçiborlu distriktet. Kuyucak er ansvarlig for 93% af lavendel produktionen i Tyrkiet og kaldes ‘Lavanta Kokulu Köyü‘ eller Den duftende lavendel landsby.

Hvert år i juli besøger tusindvis af turister landsbyen. Det er måneden hvor lavendlerne står i fuld flor og det gør landsbyen til et lilla paradis med en duft af lavendel, der flyver gennem luften.

Lavendelmarkerne i Ispartaer en betagende og duftende attraktion, der tiltrækker besøgende fra store dele af Tyrkiet. Beliggende i den smukke region Isparta, der er kendt som “Lavendeldalen,” er disse marker hjemsted for farverige og frodige lavendelplanter, der skaber et spektakulært landskab.

Isparta er berømt for sin lavendelproduktion og betragtes som et af de vigtigste områder for lavendeldyrkning i Tyrkiet. Den gunstige klima- og jordbundsforhold i regionen giver ideelle betingelser for lavendelplanterne, hvilket resulterer i høj kvalitet og duftende lavendelolie.

Når lavendelplanterne blomstrer, forvandler markerne sig til et magisk syn af lilla og violet, der strækker sig så langt øjet kan se. Duften af lavendel fylder luften og skaber en beroligende og afslappende atmosfære. Det er en uforglemmelig oplevelse at gå gennem disse marker og lade sig indhylle af duften og skønheden i naturen.

Vores video om lavendel markederne i Tyrkiet

Rejser man på det rigtige tidspunkt kan man se lavendel markerne i fuld flor. Det har Tea lavet en video om på hendes youtube kanal Tea Tougaard.

Videoen er optaget i begyndelse af august, der hvor lavendelerne er i flor, men også få uger fra at blive høstet.

Lavendel landsbyen Kuyucak

Kuyucak landsbyen kan tage æren for at have bragt lavendelproduktion tilbage til Tyrkiet og gjort det både til en populær turist seværdighed i Isparta og en blomsterende industri.

Der er mere end 3000 hektar plantet med lavendel I Kuyucak Village. Her genereres mere end 90% af lavendelproduktionen i Tyrkiet og der produceres cirka 500 tons lavendel hvert år.

Isparta lavendel markeder, lavendel markeder, Isparta seværdigheder, unikke steder i Tyrkiet, oplevelser i Tyrkiet,
Den perfekte sæson at besøge Ispartas lavendel marker

Når sommeren ankommer bliver Kuyucak til et lilla paradis, for lavendlerne begynder at blomstre i juni og går i fuld flor i juli og start august. Svimlende dufte og farven lilla regerer i landsbyen Kuyucak i næsten 50 dage.

Lavendel vækker sanserne, fra det øjeblik, hvor de lilla blomster begynder at blomstre til deres høst i midt august. Vandrer, naturelskere, fotografering entusiaster og alle der gerne vil have et smukt billede til deres sociale medier skynder sig til landsbyen for at se markerne, der dufter skønt af lavendel.

Læs også >> Tyrkisk madkultur: Spiselige blomster

Lavendels historie

Historierne og myterne om lavendlerne er omkring 1000 år gammel.

Det siges, at alle de græske guder ønskede at dufte godt, og den bedst duftende af alle guderne var jægergudinden Artemis, datter af Zeus.

Hun startede hver dag med at blive salvet i lavendel, der blev anset for at være hellig. Den utrolige duft, der flød fra gudindens hår, imponerede hele Olympos, hvor guderne boede.

I festlighederne, der blev holdt for at ære Artemis, ville jomfruer bære lavendel, og templerne opført i gudindenes navn ville være pyntet med lavendel.

I det antikke Grækenland, blev lavendel anset for at være en ​​sjælden urt, blev det føjet til badevand for sin unikke duft og beroligende virkning. Det er ikke unden grund, at denne smukke urt hedder “Lavandula” på latin. For Lavandula stammer fra “lavare” (vask) på latin.

Lavendel var en vigtig del af dagligdagen i mange samfund i tusinder af år. Det blev brugt til mumificering i det gamle Egypten og i middelalderen troede man på, at lavendel kunne hjælpe de folk med at slippe af med pesten.

I de regioner, hvor den sorte død (pesten) ramte, blev lavendel plantet i husenes haver, og man troede på, at det at bære en buket lavendel kunne holde pest væk.

Lavendel har været brugt i årtusinder til forskellige formål, herunder aromaterapi, kosmetik og madlavning. I Isparta kan du finde et væld af produkter fremstillet af lavendel, herunder æteriske olier, sæber, duftposer og kulinariske specialiteter.

Her finder du landsbyen Kuyucak

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

Denne artikel omhandler:

  • Lavendel markederne i Tyrkiet
  • Lavendel markederne i Isparta
  • Lavendel i Tyrkiet
  • Rosen markeder i Tyrkiet
  • Videoer om Tyrkiet

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.