Opskrift på tyrkisk Manti

Manti er lækre små pasta ligende pakker med kød indeni.

Manti er en populær ret i Tyrkiet, og med denne opskrift, kan du selv lære at lave dem.

Ingredienser : 

Dej:

350 g. hvedemel

2 æg

1 dl. lunken vand

1/2 tsk. salt

 

Manti fyld:

250 g. hakket oksekød

1 løg

1 dl. persille

1/2 spsk. tomatpure

salt & peber

 

Smør sauce:

2 spsk. smør

1 tsk. mild paprika

en knivspids chili.

 

Dressing:

1/2 l. yoghurt naturel

1 – 2 fede presset hvidløg

1 tsk tørret mynte

salt

 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt det til en dej. Dejen skal have konsistens som en pasta dej, ikke som en brød dej. Når dejen er fast, dækkes den til og stilles til side.

Hak løg og persille meget  fint og bland det sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, peber og tomatpure.

Del dejen i to lige store stykker. Strø mel på bordet og læg den ene dej ovenpå. Drys lidt mel ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle, til den får en tykkelse på 1-2 mm. og en størrelse på ca. 45 cm. i diameter. Skær nu lige strimler af dejen ved hjælp af en kniv. Strimlerne skal være i ca. 3 cm. størrelse. Skær ligesådan på den  anden led, så du ender ud med små firkanter.

Læg små klatter af kød fyldet på hver firkant.

Buk modsatte kanter ind imod hinanden og klem forsigtig til med fingerspidserne, så det sidder sammen. Buk derefter de to andre kanter ind mod midten, og klem forsigtig til igen.

Placer de små stykker klemt dej på en plade, så de ikke klister sammen.

Sæt en gryde med vand til kogning. Når vandet koger tilføjes de små stykker dej i små portioner i ca. 10 minutter.

Dressing:

Hæld yoghurt i en skål, og bland med  hvidløg og mynte. Smag til med salt.

Sauce:

Bland alle ingredienserne på en pande til de er en sammenhængende sauce.

Servering:

Placér de færdigkogte mantier i en skål. Hæld dressing og sauce over og pynt eventuelt med tørret mynte.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Tyrkisk manti
  • Manti
  • Tyrkiske retter

rejser med sunweb, sunweb, sunweb alanya, sunweb tyrkiet, tyrkiet sunweb, alanya sunweb, alt om alanya, alanya dk, eurodan alanya, alanya eurodan



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.