Opskrift: Tyrkiske osteruller – Sigara Börek
En hurtig snack eller en velsmangede forret?
Tyrkiske osteruller, som på tyrkisk hedder “sigara Börek” er både nemme at lave og nemme at spise.
Disse delikate, cigarformede små snacks er en sand fornøjelse for smagsløgene og et lille kunstværk inden for det tyrkiske køkken.
Med sprøde lag af dej, der omslutter en fyldig blanding af ost, og hvis man ønsker det kydderurter er et garanteret hit hos både børn og voksne.
De kan både serveres som en forret, bruges som en lille eftermiddags snack eller serveres som en del af et hjemmelavet mezze bord. De kan også spises til morgenmad, hvilket de ofte bliver i Tyrkiet og de vil som regel være at finde hvis man tager ud og spiser en “serpme kahvalti”, som er en traditionel tyrkisk morgenmad, hvor der serveres et hav af små retter.
I denne artikel kan du finde vores opskrift på de tyrkiske osteruller, som vi har lært at lave fra en sød tyrkisk husmor. Du kan selv udvikle variantioner af retten ved at tilføje andre krydderurter, hakketkød eller andre typer af ost. I denne opskrift bruges der fetaost men man kan kan også bruge en almindelig skæreost.
Opskrift på Tyrkiske osteruller – Sigara Börek
Til: 4 personer. Tid: 15 min. Kategori: Forret / Mezze Note: Vegetarisk.
INGREDIENSER
1 pk. Filodej (eller lav selv filodej)
300 g. feta ost (i Tyrkiet bruges ”beyaz peynir”)
1/2 bdt. persille
1 æg
1 tsk salt
Olivenolie til stegning
TIL ANRETNING:
Rullerne kan serveres med sig selv eller sammen med en haydari yoghurt dip.
FREMGANGSMÅDE
Mas fetaosten med en gaffel. Hak persillen fint og bland med fetaosten. Tilsæt æg og salt og bland godt, så det bliver en ensartet masse.
Skær filodejen ud i aflange trekanter.
Til hver osterule skal du bruge 2 trekanter, placeret ovenpå hinanden. Ved at bruge 2 stykker dej undergår du at der går hul på dejen mens den steger og får en sprød yderside mens den forbliver blød indvendig.
På hver trekant skal du lægge en teskefuld fyld på den bredeste del af trekanten.
Fold siderne ind og rul dejen i form som en cigar.
Fugt spidsen let inden du ruller det sidste stykke og tyk den fast med fingerspidserne.
Varm en stegepande med ca 1-2 cm olie. Når olien er varm kan du lægge dine osteruller på panden. Vend rullerne ofte, så de ikke brænder på. Når osterullerne er gyldenbrune hele vejen rundt er de færdige.
Læg de færdige osteruller på et fedtsugende underlag, f.eks køkkenrulle og server dem varme.
Afiyet olsun!
Servere dine tyrkiske sigara börek til morgenmad
Tyrkiet har en stor morgenmadskultur hvor der serveres en blanding af sødt, sundt, sprødt og blødt.
De tyrksiek sigara börek går ind under kategorien “sprødt” sammen med retter som pomfritter, som også er en populær spise til morgenmaden. Det søde er retter som honning, syltetøj og kage, mens det bløde ofte er æg og det sunde er forskellige friske grøntsager, som f.esk agurker og tomater.
Sigara Börek er også et praktisk valg til morgenmad, da de små, cylindriske ruller er lette at håndtere og servere. De kan spises med hænderne, hvilket tilføjer en afslappet stemning til morgenmaden.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkiske mezze opskrifter
- Sigara börek
- Fyldte osteruller
- Tyrkiske opskrifter
- Tyrkiske osteruller
- Opskrifter på tyrkisk mad
- Mad fra Tyrkiet
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk og tyrkiske opskrifter. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.
Lukket for kommentarer.