Tyrkisk ostekage – Künefe
Künefe er Tyrkiets egen specielle cheesecake.
Künefe er en kage, som spores tilbage til det Det Osmanske Rige.
Kagen består af tynde, spaghettilignende dejtråde som sammensættes med ost, bages i smør og overhældes med flydende sukker sirup. Künefe fås også med forskellige nødder, mest populær er pistacienødder og valnødder.
Künefe serveres i et jernfad mens den er varm og osten inde kagen er smeltet. Den er ca 1-1,5 cm høj og overfladen er sprød, mens kagen indeni er blød og fyldt med fyldende ost, som utroligt nok fungerer perfekt sammen med den flydende sukkermasse, som er overhældt kagen. Har man en stor sød tand, så bestil det med vanilje is eller tyrkisk is.
Har kan du spise Künefe i Alanya
I Alanya er der flere cafeér som kun servere künefe. Her kan man bestille kagen i forskellige størrelser, alt efter hvor mange der skal dele kagen, og hvilken smag man ønsker. En af de mest populære steder at spise künefe i Alanya er ved Keyf-i Künefe, som har 2 restauranter i Alanya, blandt andet i ved Migros i Cikcilli.
Skal man have den Tyrkiets bedste Künefe skal man eftersigne til Antakya. Byen er kendte for deres lækre verdenskendte Künefe kager.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Tyrkisk ostekage
- Ostekage fra Tyrkiet
- Tyrkisk kage
Lukket for kommentarer.