Simit brød – tyrkiske sesamkranse
Er du også blevet afhængig af Simit brød på din ferie i Alanya, så er der godt nyt.
Vi har nemlig fundet opskriften, som er utrolig tæt på den bagerne i Alanya bruger.
Opskriften er på 10 stk simits og de er egnet til fryseren, hvis du ikke kan nå at spise dem alle sammen.
Ingredienser til simit:
25 g gær
2 dl vand
½ tsk. sukker
1 dl yoghurt
400 g hvedemel
½ tsk. salt
50 g olie
Dyppelse:
1 dl vand
1½ spsk. pekmez (pekmez er tyrkisk johannesbrød sirup, ellers kan vindruesirup også bruges)
ca. 2 dl sesamfrø
Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, yoghurt, hvedemel, salt og olien.
2. Ælt dejen til den er glat og lad dejen hæve tildækket i 1 time.
3. Del dejen i 10 lige store portioner. Rul hver portion ud til en ca. 45 cm lang pølse. Sno dej-pølsen rundt om sig selv, og form en krans.
4. Bland pekmez/sirup og vandet sammen i en skål.
5. Vend dej kransene i sirup blandingen og placer dem på en bageplade.
6. Drys sesamfrøsne over kransene.
7. Lad dejen efterhæve i ca. 1 time.
8. Bag kransene gyldne i en ovn ved 200 grader i 20 min.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Brød fra Tyrkiet
- Tyrkisk brød
- Tyrkisk simit