Simit brød – tyrkiske sesamkranse

Er du også blevet afhængig af Simit brød på din ferie i Alanya, så er der godt nyt.

Vi har nemlig fundet opskriften, som er utrolig tæt på den bagerne i Alanya bruger.

Opskriften er på 10 stk simits og de er egnet til fryseren, hvis du ikke kan nå at spise dem alle sammen.

Ingredienser til simit:

25 g gær
2 dl vand
½ tsk. sukker
1 dl yoghurt
400 g hvedemel
½ tsk. salt
50 g olie

Dyppelse:

1 dl vand
1½ spsk. pekmez (pekmez er tyrkisk johannesbrød sirup, ellers kan vindruesirup også bruges)
ca. 2 dl sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, yoghurt, hvedemel,  salt og olien.

2. Ælt dejen til den er glat og lad dejen hæve tildækket i 1 time.

3. Del dejen i 10 lige store portioner. Rul hver portion ud til en ca. 45 cm lang pølse. Sno dej-pølsen rundt om sig selv, og form en krans.

4. Bland pekmez/sirup og vandet sammen i en skål.

5. Vend dej kransene i sirup blandingen og placer dem på en bageplade.

6. Drys sesamfrøsne over kransene.

7. Lad dejen efterhæve i ca. 1 time.

8. Bag kransene gyldne i en ovn ved 200 grader i 20 min.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkietDenne artikel omhandler:

  • Tyrkisk mad
  • Tyrkiske opskrifter
  • Mad fra Tyrkiet
  • Brød fra Tyrkiet
  • Tyrkisk brød
  • Tyrkisk simit




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.