Visum til Danmark fra Tyrkiet

Sæsonen er endnu engang slut i Alanya.

Og igen i år har mange danskere knyttet stærke bånd med deres nye eller gamle tyrkiske venner.

Mange vil gerne vise deres tyrkiske venner, hvordan Danmark er, ligesom de har vist jer, hvordan Tyrkiet er.

Men hvad kræver det for en tyrker for at komme til Danmark?

Vi har lavet en oversigt over de offentliges regler for venner og familie besøg, for at gøre processen mere overskueligt.

Først og fremmest er det vigtigt at vide at alle venne og familie besøg fra Tyrkiet til Danmark kræver et visum, som skal ansøges og modtages inden afrejsen til Danmark. Læs deltaljeret oversigt på nyidanmark.dk

En tyrker kan godt søge turist visum til Danmark, men hvis i planlægger at tyrkeren skal være jeres gæst, kan i ligeså forenkle processen og udfylde en online invitation til Danmark.

Man logger ind med dit NemId for at udfylde invitationen, som så bliver knyttet personligt mellem dig og tyrkeren.

I invitationen skal du blandt andet svare på, om du forsørger tyrkeren besøgende under hans/hendes ophold i Danmark og om nogle følger den inviteret tyrker til Danmark.

Dokumenter jeres forhold.

Når det er venner, familie og i nogle tilfælde også kæreste besøg, er det vigtigt i kan dokumentere sit bekendt, da det ikke er tilladt at få besøg af folk man ikke har mødt i person tidligere.

Den nemmeste måde at dokumentere jeres ægte bekendtskab, er ved at vedhæfte billeder af jer sammen. Det er derfor også vigtigt at sørge for at tage et par billeder sammen med sine tyrker venner, når man er på ferie.

Inden du udfylder online invitation.

Når du udfylder den online invitation på nyidanmark.dk så skal du udfylde nogle personlige informationer omkring den som søger visum til Danmark. Derfor er det en god ide have disse informationer klar inden du starter med at udfylde den invitationen online.

Følgende informationer skal udfyldes om visum ansøgeren i online invitationen:

visum til danmark fra tyrkiet

Når du har udfyldt hele invitationen, får du et invitations nummer. Det er vigtigt du videregiver dette nummer til den tyrkiske visum ansøger, da de skal bruge det, når de søger visum.

Når invitationen er indgivet, er din del overstået, og det er nu tyrkeren som skal samle de rigtige papirer sammen og ansøge om det endelige visum.

Informationer til visum ansøgeren.

Nedenfor er en liste over de betingelser, der normalt være opfyldt, for at man kan få visum. Kontakt ambassaden for detaljeret liste:

  • Ens pas eller anden form for gyldig rejselegitimation skal være gyldigt i tre måneder ud over visummets udløbsdato og må ikke være udstedt for mere end 10 år siden.
  • Man skal have tilstrækkelige midler til at betale for opholdet og hjemrejsen. Hvad, der vurderes som tilstrækkelige midler, afgøres af repræsentationen og afhænger af varigheden af opholdet, og om man skal bo på fx hotel eller privat hos familie eller venner. Som udgangspunkt skal man være i besiddelse af ca. 350 kr. pr. døgn og evt. et mindre beløb ved privat indkvartering, hvor værten indestår for alle udgifter. Hvis man skal bo på hotel, skal beløbet være større, ca. 500 kr. pr. døgn.
  • Man skal have en rejsesygeforsikring, der dækker eventuelle udgifter i forbindelse med hjemsendelse af helbredsmæssige grunde eller dødsfald, uopsættelig lægebehandling og akut hospitalsbehandling under opholdet. Rejsesygeforsikringen skal dække alle Schengenlandene, og minimumsbeløbet for forsikringsdækningen skal være 30.000 euro. Rejsesygeforsikringen skal være gældende i hele visummets gyldighedsperiode. Et visum kan afkortes, hvis rejsesygeforsikringen ikke gælder for hele perioden.
  • Man må ikke være indberettet som uønsket til Schengen Informationssystemet(SIS).
  • Man må ikke være udvist og have et indrejseforbud i Danmark.
  • Man må ikke være omfattet af FN’s eller EU’s sanktionslister.

Bor ansøgeren i Alanya, er det nærmeste visumkontor i Antalya. Man kan søge både 1 gangs visum og fornyet visa i Antalya.

Office Adress:
ANTALYA, Yeşilbahçe Mah 1480 sokak Ülker Apt No:42/B Muratpaşa – Antalya
Submission of Application:
08.30 – 12.00 and 13:00 – 14:30 (Monday to Friday) Except Holidays

Der kan tidligst indgives ansøgning om visum 3 måneder før ønsket indrejse.

Pr. 28. maj 2015 skal man endvidere for Ankara, Izmir, Antalya og Gaziantep på forhånd aftale en tid for indgivelsen af en ansøgning.

Hvis man ikke på forhånd har en aftale vil man ikke få lov til at indgive sin ansøgning.

Bemærk, at der – udover gebyr til ambassaden/generalkonsulatets for indgivelse af visum eller opholdstilladelse – betales et servicegebyr på TL 63 til visumansøgningscenteret per ansøgning. Se gebyrlisten her.

Sagsbehandlingstid 
Ansøgere skal regne med 15 dages sagsbehandlings tid.

Det bemærkes, at hvis ambassaden/generalkonsulatet forelægger en visumsag til Udlændingestyrelsen til afgørelse, vil der som udgangspunkt skulle træffes afgørelse inden for 30 dage. Dog vil der være nogle sager, der kræver nærmere undersøgelser.

Alanya.dk tager intet ansvar for fejl, manglende links eller fornyelse af reglerne. Dette er blot en forsimplet guide. Det er vigtigt man selv sætter sig ind i de rigtige regler på bla. nyidanmark og Tyrkiet UM.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.