NyhederNyt fra Alanya

Den Norske Sjømannskirke i Alanya

I Cikcilli i Alanya ligger den norske sjømannskirke.

Alanya.Dk tog en snak med præsten, for at hører mere om kirken og dens aktiviteter.

I oktober kom kirkens nye præst Reidulf Ljøkjell til Alanya, efter kirkens gamle præst gik på pension og flyttede tilbage til Norge.

Den nye præst Reidulf, hans kone og deres team fik os med det samme til at føle os meget velkommen i de smukke lokaler i Cikcilli.Skærmbillede 2015-12-01 kl. 11.23.50 Reidulf foreslår vi laver interviewet i Kirkens biblioteket.

Men da vi kommer ind i biblioteket er halvdelen af rummet fyld med kasser og sække. Riedulf fortæller os at kirken samler ind til de Syriske flygtninge i Tyrkiet. Kirken samler tingene sammen, også kommer der en lastbil fra Alanyas kommune og kører tingene til Tyrkiets flygtningelejre. Der er stort behøv for alt, hvad de kan samle, særligt varmt tøj, tæpper, dyner og lignede da vinteren er på vej og det er utroligt koldt i flygtningelejrene.

Hvor længe har sjømannskirken i Alanya eksisteret. Kirken i Alanya har eksisteret siden 2008. I 2011 flyttede vi hen på den adresse vi er på nu. Vi er den eneste sjømannskirke i Tyrkiet og sidste år havde vi over 11.000 registeret besøgende.

Hvem kommer i kirken. Der kommer mange forskellige folk her. Hovedsagligt er det nordmand som kommer her, men her kommer også svenskere og danskere. Alle er velkommen her.

Hvad er din funktion som præst i Alanya. Som præst i Alanya har jeg mange forskellige funktioner. Der er naturligvis mine almindelige gøremål her i kirken som præst. Derudover besøger jeg Alanyas skandinaver på byens hospitaler, hvor jeg tager op snakker lidt med dem omkring, hvordan de har det og giver dem lidt ugeblade og parlørs. Har man brug for at snakke er jeg også tilgængelig for det og jeg har tavshedspligt. Derudover har kirken og jeg et katastrofeberedskab. Skulle der opstå en katestrofe i Tyrkiet eller Alanya, er vi der til at hjælpe.   IMG_2286

Udfører sjømannskirken i Alanya alle kristne ceremonier. Vi kan holde barnedåb, konfirmations undervisning og efterfølgende konfirmationer og begravelser. Vi kan ikke vie folk, da der er bestemte regler for det i Tyrkiet, men vi kan velsigne folk her i kirken.

Har i mange begravelser her? Ja, hvis folk har boet her i mange og måske ikke har så meget familie tilbage i Norge så er det almindeligt de ønsker at blive begravet her i Alanya. I Alanya findes, der en kirkegård udelukkende for udlændinge, som ønsker at blive begravet i Alanya, og derfor er det muligt for os at lave begravelser, som minder om den vi kender hjemmefra.

Hvordan bliver kirken finansieret? Vi bliver finansieret gennem den norske stat, private donationer og lokale sponsere.

Hvilke aktiviteter laver den norske sjømannskirke. Vi laver rigtig mange forskellige begivenheder. Hver dag kan man komme i kirken til vafler og kaffe. Lørdage fra august og over hele vinteren er der risengrød. Søndag kl. .18.00 har vi gudtjeneste på norsk. En onsdag om måneden er der fællesspisning med skipperlapskovs, og denne begivenhed er rigtig populær, derfor skal man huske og tilmelde sig inden kl. 11.00. Andre onsdage har vi Apo (foredrag) om forskellige emner og derudover laver vi også en masse andre aktiviteter. Hvis man er interesseret i hvilke arrangementer der kommer, så er man velkommen til at hente en program her i kirken.

Den norske sjømannskirkens åbningstider: Mandag: Lukket Tirsdag – Lørdag: 11.00 – 15.00 Onsdag, hvor der er foredrag: kl. 17.00 Søndag: 17.00 og gudstjeneste kl. 18.00

Se Sjømannskirkens Facebook her. Se Sjømannskirkens Hjemmeside her.

 

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.