Nyheder

10 spørgsmål og fakta om Tyrkiet

Når man er på ferie i Tyrkiet, kan der hurtigt komme mange spørgsmål, der trænger sig på.

Vi har samlet de 10 mest almindelige spørgsmål, og giver jer her fakta om Tyrkiet.

alanya familie destination, familie ferie i alanya, alanya familie ferie,

1. Hvorfor hænger der gammel brød på siden af skraldespanden?

Når tyrkerne har gammelt brød, de ikke har fået spist, hænger de det på siden af skraldespanden. Brødet kan så indsamles af folk med høns eller andre dyr, og det gamle brød kan dermed bruges som foder til dyrene.

2. Hvorfor vander mange forretninger fortovet?

Det gør de for at rengøre, men også for at holde støv nede. Når det er varmt i Alanya, flyver støvet nemt rundt, og ved at vande vejen, kan man holde noget af støvet nede i løbet af dagen.

3. Hvorfor hænger der flasker, man kan smide plastik låg i?

De blå plastik låg bliver indsamlet og brugt til velgørende formål som bla. at købe udstyr til handicappet.

4. Hvorfor går der en personer rundt og samler skrald fra skraldespanden?

Dem der samler skrald, samler med stor sandsynlighed jern eller plastik, som kan sælges til skrothandlere og tjenes lidt penge på.

5. Hvem er mændene, der går rundt med røgmaskiner?

Mændene er offentlige ansatte og deres job er at blæse røg ned i kloaker og åbninger for at slå myg og andre kryb ihjel. Røgen lugter meget dårlig og pas på med at indånde for meget af det.

6. Hvorfor er alkohol så dyrt?

Ligesom nogle produkter har højere skatter i skandinavian, så er der også nogle produkter, der har højere skatter i Tyrkiet. Det er bla. alkohol, benzin, kød, cigaretter og importeret varer.

7. Hvorfor hænger der billeder af Atatürk alle steder?

Atatürk er meget vigtig for tyrkerne og Tyrkiet, og derfor det helt normalt at have billeder og statuer af ham på kontorer, skoler og offentlige pladser. Læs mere om Atatürk her.

8. Hvorfor er der så mange ufærdige huse?

Rundt omkring i Alanya kan man se flere huse, der langt fra er færdige eller indflytningsklare. Det kan det være forskellige grunde til: Måske er de begyndt at bygge huset inden de fik en byggetilladelse. Måske har de fået en byggetilladelse men så er der blevet klaget og tilladelsen er blevet trukket tilbage. Eller måske er firmaet der bygger huset gået konkurs, før det blev færdig og derfor står det bare.

9. Hvem er manden der servere te?

De er te-mænd, som lever at at sælge te til lokale f.eks på deres kontorer eller på gaden.  Læs mere her.

10. Hvad er forskellen på Alanyas strande?

Der er stor forskel på Alanyas stadnde fra øst til vest, og nogle strande er mere børnevenlige end andre. Læs vores guide til strandene her og så et komplet over Alanyas strande.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.