BørnefamilierGratis seværdighederKulturNyt fra AlanyaSeværdighederTyrkisk historie

4 antikke byer nær Alanya

Området omkring Alanya, er spækket med ruiner og gamle antikke byer.

I vores område af Tyrkiet er rigt på historie og arkæologiske vidundere, der fortæller historier om civilisationer, der har formet regionen gennem århundrederne.

I denne artikel kan du læse om fire af de mest bemærkelsesværdige antikke byer, der ligger i nærheden af Alanya.

De tilbageværende ruiner, er de historiske rester fra Alanya`s storhedstid. Hvert sted fortæller sin egen unikke historie og alle er gratis at besøge.

Syedra, syedra alanya, gratis oplevelser i alanya, kirke i alanya, fakta om alanya, ferie alanya, Home serive i alanya, tips til ferien i alanya, gode råd til alanya, gode råd til børnefamilier i alanya, det skal du se i Alanya, guide til alanya oplevelser, den glemte krike i alanya, ferie i alanya, alanya.dk, alanya dk, alt om alanya, j.o dreams
Området ved Syedra er stort, og meget smukt

Syedra

På en bjergtop omkring 20 km øst for Alanya (i retning mod Gazipasa), ligger ruinerne Syedra, som er et smukt sted at vandre. Udgravninger og historisk forskning har vist, at Syedra har været beboet siden før det 7. århundrede f.Kr. og frem til omkring det 13. århundrede e.Kr.

Mange genstande fra området, som f.eks gamle mønter, er udstillet på Alanya´s Arkæologiske Museum. I 2015 gennemgik området en stor renovation, så turisterne nu igen kan opleve Syedra med opdateret skilte og en flot trappe.

Vi har skrevet mere detaljeret artikel om Syedra og dens historie i denne artikel.

Naula, Mahmutlar ruiner, antikke byer i Alanya, gratis seværdigheder i Alanya, Gratis oplevelser i Alanya, Gratis oplevelser i Mahmutlar, antikke byer i Tyrkiet, Naula ruiner

Naula i Mamutlar

Midt i Mahmutlar, omgivet af høje beboelsesejendomme, ligger ruinerne af Naula. Historisk set ved man meget lidt om Naula – og ruinerne er i dårlig stand. Ved Naula kan du se resterne af gamle mure, et teater og to springvand. De mest interessante ruiner ved Naula, er resterne af fire tidlige kirker.

Hvis du vil vide mere on Naula, så læs vores artikel her.

Iotape, ruiner gazipasa, oplevelser gazipasa, Aytap Alanya, Vlog om alanya, Alanya travelvideo, rejsevideo om Alanya,

İotape

Langs vejen til Gazipaşa, ca. 30 km øst for Alanya, finder du resterne af den gamle havneby İotape.

İotape blev etableret af den sidste konge af Commagene, Antiochus IV. Han navngav byen efter sin kone, Iotapa. De mest interessante ruiner findes tæt på havet. Stedet har også været bosat i den hellenistiske tid, som er perioden med den græskinspirerede kultur, der opstod i de lande, Alexander den Store erobrede fra 333 f.Kr. og indtil romernes erobring i det 1. årh. f.Kr. Bosættelsen er dokumenteret efter fund af potteskår og bygningsrester, hvor mørtel ikke har været anvendt.

Akropolis fundamenter kan ses på halvøen, der deler to bugter. Spor af gamle strukturer som vægge og veje, er også stadig synlige.

Hvis du vil vide mere om Iotapes spændende historie, så læs denne artikel.

Delik deniz, Delik Deniz Kral Koyu, hemmelig strand i Gazipasa, gaziasa seværdigheder, gazipasa oplevelser, Antiochia ad Cragum, unikke steder i Alanya

Antiocheia Ad Cragum

Antiocheia Ad Cragum er et smukt område. Området har været under udgravning siden 2004. Området er beliggende i landsbyen Güney, 12 km fra centrum af Gazipaşa.

Resterne er velbevarede og besøgende kan opleve romerske bade, en colonnaded gade, en stor basilika, gravsteder og et tempel. I 2012 blev et stort mosaik gulv udgravet. Gulvet er fra den romerske periode.

Gamle kilder nævner, at Antiochia engang var et vigtigt romersk handelscenter og sæde for en kristen biskop, under den byzantinske æra.

Tæt på Antiocheia Ad Cragum finder du Delik Deniz, en unik lille strand gemt i en lagune omgivet af klipper, med en hul igennem klippen ud til havet.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Unikke ruiner i Tyrkiet
  • Delik Deniz Kral Koyu
  • Historie Alanya
  • Seværdigheder i Alanya
  • Oplevelser i Alanya
  • Gratis seværdigheder Alanya
  • Antikke byer nær Alanya
  • Antikke ruiner nær Alanya

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.