Nyt fra Alanya

4/12 – Julemarked i Alanya 2016
Alanyas julemarked bliver i år afholdt for 7. gang D. 04/12 – 16, og ligesom sidste år bliver det bag kommunens bygning på Alanyas havne front. Julemarkedet er åbent fra 10.00 – 20.00

I år er det 7. gang træk Alanya holder julemarked på Alanyas Havn. Julemarkedet er arrangeret af Alanya kommune og byens Yabancılar Meclisi (udlændige forening).

Formålet med julemarkedet er at samle byens mange udenlandske beboere, og flere forskellige lande fremviser på markedet deres lands juletraditioner. Overskuddet fra salget af boder til julemarkedet går  til at forbedre forholdene for byens handicappede. I 2014 gik overskuddet fra julemarkedet til at installere 4 oplader stationer til elektriske kørestole  i Alanya. En i Mahmutlar, en i Konakli og 2 i den centrale den af Alanya. Se bykort med dem her.

I forbindelse med julemarkedet hejres der traditionen tro et 16 meter højt juletræ, som fungerer som centrum for markedet.

På markedet er det muligt at se, hører og smage på julen fra blandt andet Rusland, Polen, Norge og Danmark. På julemarkedet bliver der også solgt julepynt og julekager fra de mange små boder.

Det anslåes at 3000 mennekser besøgte julemarkedet i 2015, hvor både byens borgmester Adem Murat Yücel og guvernør Hasan Tanrıseven besøgte markedet. I 2015 holdte Borgmester Adem også en tale, hvor han hvor han gjorde opmærksom på, hvor meget Alanya værdsætter sine udenlandske beborer.

Se også: Billeder fra Alanya Julemarked 2015

906337920

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.