Nyt fra Alanya

Derfor demonsterer de i Alanya

I går udviklede tirsdagens demonstration til den voldsomst indtil nu.

Men hvorfor demonterer de, og hvad er målet.

Flere forretningsejere har bedt os minde turisterne om, at disse demonstrationer ikke handler om turisterne og at de stadig er meget værdsat i Alanya!

Når der demonstreres i Alanya, demonstreres der som regel også i mange andre størrer byer i Tyrkiet samtidig.

Historie

Den tyrkiske regering har de seneste år haft en fredsaftale med PKK, som er en kendt kurdisk terror gruppe, som operer i det sydøstlige Tyrkiet (1000 km fra Alanya) De mener at dette land tilhører dem, til trods af der aldrig officelt har været et Kurdistan i Tyrkiet/Verden.

Fredsafalen mellem den tyrkiske regering og PKK er nu gået i vasken. Det er svært at finde ud af, præcis hvorfor den er blevet brudt, da den tidligere regeringen har mødt mange af kurdernes krav, og den nye regering endnu ikke er indsat. Selv kurderenes største leder Abdullah “Apo” Öcalan, som har siddet fængslet siden 1999 på øen İmralı i Marmarahavet, er uforstående og udsender beskeder til “sit” folk, hvor han stiller spørgsmålstegn ved de nye terrorhandlinger. Andre PKK ledere tager dog ansvaret for angrebene.

Hvad gør PKK?

Siden PKK brød fredsaftalen, har de flittigt benyttet sig ag vejsidebomber, som angivelige er anbragt under vejen under fredsaftalen.

Kort overblik over den seneste uges angreb.

3/9: PKK sætter ild til en skole, og brandvæsnet skal politiopdækkes, for ikke at blive angrebet under slukningen. En politimand fra Alanya og hans team dør i en vejsidebombe på vej til branden.

7/9: 16 unge soldater dør i en vejsidebombe. 6 af dem er sendt til Ankara for at bekæfte gennem DNA test “hvem-der-er-hvem”, så de korrekte lig kan blive sendt tilbage til familierne – Udløser mandagens demonstration

8/9: 14 politimænd dør i en ny vejsidebombe – Udløser tirsdagens demonstration

Angrebene berør mange unge i Tyrkiet, da alle drenge over 20 år skal aftjene værnepligt i Tyrkiet, og de døde derfor er jævnaldrende drenge, som dør i disse angreb. Siden juli er over 70 blevet slået ihjel i PKK angreb.

Hvad skete der i Alanya i går.

Mandag aften var der en fredelig demonstration, som endte fredeligt. Se artiklen her.

Men allerede næste dag var der et nyt angreb hvor 14 politimænd igen dør i vejside bombe i det sydøstlige Tyrkiet. Det fik folk til endnu engang at samles, og denne gang gik de til handling. Det er tidligere blevet dokumenteret at mange forretningsejere i Alanya, er støttere af PKK.

Derfor demonsterer de i Alanya, er alanya sikker, hvorfor er der demonstration i alanya, alanya demonstration, demonstration alanya, demonstration tyrkiet, PKK, turister i Alanya, er alanya sikkert rejsemål, demonstration i alanya, er alanya sikkert at rejse til, alanya er sikkert, ferie i alanya, ataturk statuen, fredelig demonstration
Restaurant Caspers i brand

Derfor blev flere forretninger, i Alanya og småbyerne omkring, i går udsat for påsatte brande af demonstranterne. På Facebook har de længe diskuteret, hvilke steder de ville angribe, med den baggrund at demonstranterne mener de er PKK støttere.

Det første sted der blev angrebet var HDP lokalerne. HDP er det kurdiske parti, og de har lokaler i den gamle bazar, ved siden af Queens Garden. Flere har skrevet at Queens garden var i brand, men det er med stor sandsynlighed branden i HDP lokalerne som der blev hentydet til. Queens Garden var ikke et mål demonstranterne havde sat sig. Derefter angreb de Las Vegas diskoteket og sidst på aftenen fik vi billeder af Caspers restaurant på østsiden, som var blevet sat ild til. Derudover har Mahmutlar blevet hårdt ramt af påsatte brande, men vi har ikke fået bekræftiget stederne endnu.

*NOTE: Flere har skrevet at Robin Hood også var blevet angrebet. Ejeren Selçuk af Robin Hood VIP, fortæller til Alanya.Dk, at stedet er helt uskadet og ikke har været involveret. BT oplysninger er derfor ikke korrekte!

**NOTE: Ingen blev drabt i går dagens demonstration i Alanya. I demonstrationen i Manavgat døde 1 under deres uroligheder.

Stopper urolighederne så nu?

Det er svært at sige med sikkerhed, om det her blev den sidste demonstration i Alanya. Men meget tyder på, at de ny har fået den hævn de ville have. Derfor er der en god chance for at fremtidige demonstrationer forbliver fredelige, selvom ingen dog kan garantere noget. Alanya.Dk anbefaler altid at man føler de anbefalinger man får fra sit rejseselskab og at man ellers tager sin sunde fornuft med når man går ud om aftenen.

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.