Opskrift: Grønne bønner med oksekød – Etli Taze Fasulye
Etli Taze Fasulye er en tyrkisk bønne gryderet med oksekød
Det er en populær traditionel tyrkisk ret, der kombinerer mørt oksekød og friske grønne bønner i en lækker og smagfuld sauce.
Denne ret er et eksempel på det autentiske tyrkiske køkken, der er kendt for sin brug af friske ingredienser.
Denne traditionelle tyrkiske ret er ikke kun kendt for sin fantastiske smag, men også for sin næringsværdi. Bønner er en kilde til protein og fibre, mens oksekød tilføjer en rig smag og tilfredsstillende tekstur til retten. Det er en perfekt kombination af ingredienser, der giver Etli Taze Fasulye sin karakteristiske smag og gør den til en populær favorit i det tyrkiske køkken.
Opskrift på Grønne bønner med oksekød – Etli Taze Fasulye
Til: 4 personer. Tid: 90 min. Kategori: Hovedret
INGREDIENSER
500 gram snittebønner eller haricot verts bønner (læs om forskellen under opskriften)
300 gram oksekød eller lammekød i tern
1 liter vand
2 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
2 store tomater eller 1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpure
1 spsk. olie
Salt og peber
TIL ANRETNING:
Retten serveres med ris eller tyrkiske bulgur (se opskriften her). Alternative variationer af retten kan laves, ved at udskifte oksekød med kylling. Der findes også en vegansk variant og en mezze version af denne ret.
FREMGANGSMÅDE
Hak løg og hvidløg. Snit gulerødderne i mellemstore stykker (se billederne). Vask og hak bønnerne i stykker af ca. 5 cm
Varm olien i en stor gryde og brune kødet. Mens kødet brunes tilsættes løg og gulerødder.
Tilsæt bønnerne til kødblandingen.
Lad det simre 5 minutter, og tilsæt derefter tomatpuréen. Lad tomatpure afgive smag ved at svitse den af i bunden af gryden (flyt de øvrige ingredienser ud til siden imens). Så tomatpureen er svitset af, røre du godt rundt i ingredienserne.
Tilsæt 1 liter varmt vand eller nok vand til at ingredienserne er dækket af vand. Derefter tilsættes tomaterne (dåse eller fint hakker friske tomater) og hvidløg inden retten sættes til at koge.
Kog retten op ved medium varme og lad den herefter simre i ca. 1 time, indtil bønnerne er bløde (kortere tid hvis du bruger haricot verts bønner). Smag til med salt og peber. Ønskes lidt mere smag i retten, kan chiliflager tilføjes.
Server retten varm med ris eller bulgur. Ønsker du en lækker tyrkisk salat til din ret, så prøv den med denne hyrde salat.
Afiyet olsun!
Forskellen på snittebønner og haricot verts bønner
I Tyrkiet bliver denne ret næsten udelukkende lavet med snittebønner, men da haricot verts bønner er nemmere at få fat på i Danmark, har vi skrevet den på som alternativ til at lave opskriften når du er i Danmark.
Snittebønner og haricot verts bønner er to forskellige typer af bønner. Selvom de begge tilhører bønnefamilien, er de forskelle i udseende, smag og tekstur.
Snittebønner er bredere og fladere end haricot verts bønner, der er mere runde, tynde og lange. Snittebønner kan være enten grønne eller gule, mens haricot verts bønner normalt er grønne.
Snittebønner har en lidt sød og nøddeagtig smag. De er mere faste i konsistensen og har en sprød tekstur, når de tilberedes korrekt. Haricot verts bønner har en mere delikat og mild smag. De er mere bløde og møre i konsistensen.
Snittebønner kræver normalt lidt længere tilberedningstid for at blive møre. Haricot verts bønner er mere delikate og tilberedes hurtigt.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkiske drikke
- Varme tyrkiske drikke
- Mandelkaffe
- Tyrkisk drik med mandel
- Tyrkiske opskrifter
- Tyrkisk mandelkaffe
- Opskrifter fra Tyrkiet
- Mad fra Tyrkiet
PIN IT!
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.