Opskrift på tyrkisk Manti
Manti er lækre små pasta ligende pakker med kød indeni.
Manti er en populær ret i Tyrkiet, og med denne opskrift, kan du selv lære at lave dem.
Ingredienser :
Dej:
350 g. hvedemel
2 æg
1 dl. lunken vand
1/2 tsk. salt
Manti fyld:
250 g. hakket oksekød
1 løg
1 dl. persille
1/2 spsk. tomatpure
salt & peber
Smør sauce:
2 spsk. smør
1 tsk. mild paprika
en knivspids chili.
Dressing:
1/2 l. yoghurt naturel
1 – 2 fede presset hvidløg
1 tsk tørret mynte
salt
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt det til en dej. Dejen skal have konsistens som en pasta dej, ikke som en brød dej. Når dejen er fast, dækkes den til og stilles til side.
Hak løg og persille meget fint og bland det sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, peber og tomatpure.
Del dejen i to lige store stykker. Strø mel på bordet og læg den ene dej ovenpå. Drys lidt mel ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle, til den får en tykkelse på 1-2 mm. og en størrelse på ca. 45 cm. i diameter. Skær nu lige strimler af dejen ved hjælp af en kniv. Strimlerne skal være i ca. 3 cm. størrelse. Skær ligesådan på den anden led, så du ender ud med små firkanter.
Læg små klatter af kød fyldet på hver firkant.
Buk modsatte kanter ind imod hinanden og klem forsigtig til med fingerspidserne, så det sidder sammen. Buk derefter de to andre kanter ind mod midten, og klem forsigtig til igen.
Placer de små stykker klemt dej på en plade, så de ikke klister sammen.
Sæt en gryde med vand til kogning. Når vandet koger tilføjes de små stykker dej i små portioner i ca. 10 minutter.
Dressing:
Hæld yoghurt i en skål, og bland med hvidløg og mynte. Smag til med salt.
Sauce:
Bland alle ingredienserne på en pande til de er en sammenhængende sauce.
Servering:
Placér de færdigkogte mantier i en skål. Hæld dressing og sauce over og pynt eventuelt med tørret mynte.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Tyrkisk manti
- Manti
- Tyrkiske retter