Opskrift: Stegte grøntsager med yoghurt – Yoğurtlama
Grøntsager er en fast del af den tyrkiske madlavning.
Tyrkerne fokusere på at lave mange små retter og kød er sjældent hovedingrediensen.
Yoghurt og hvidløg er også flittig brugt i det tyrkiske køkken.
Yoğurtlama er den perfekte kombination af grøntsager og yoghurt. Derudover er den nem at lave, selv for en nybegynder i det tyrkiske køkken også er den vegetarisk.
Yoğurtlama som mezze
Hvis du ønsker at lave et flot mezze bord, så er yoğurtlama en oplagt ret at servere. I opskriften nedenfor anrettes med de stegte grønsager i strimler, men skal den bruges om mezze ret, er det en god ide at skære grøntsagerne i mindre stykker, så det nemmere at tage en lille portion over på sin tallerken.
Opskrift på Stegte grøntsager med yoghurt (Yoğurtlama)
🍽 4 personer ⏱ 45 min 🌱 Vegetarisk 🍴 Hovedret
INGREDIENSER
1 l naturel yoghurt
2 kartofler
2 auberginer
2 squash
5 røde peberfrugter
5 grønne peberfrugter
1 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt
Olie til stegning
FREMGANGSMÅDE
Vask alle grøntsagerne og skær dem ud i strimler. Drys salt over dem. Auberginerne skal saltes 15-20 minutter før stegning, for at forhindre dem i at absorbere al olien.
Steg grønsagerne separat i følgende rækkefølge: Kartofler, squash, auberginer og til sidst peberfrugter. Steg grøntsagerne indtil de er møre.
Yoghurt dressing
Bland yoghurt med finthakket hvidløg og evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Smag yoghurten til med salt. Husk også at grøntsagerne er saltet fra før, så pas på ikke at oversalte.
Anretning:
Fordel de stegte, lune grøntsager på et fad og hæld yoghurt dressingen henover. Hvis retten serveres som forret, serveres den kold og med tyrkisk lavas brød (se opskrift her).
Retten kan også anvendes som tilbehør til en hovedret.
Afiyet olsun!
Anretning af de stegte grøntager i Yoğurtlama
I Yoğurtlama er idéen om at du bygger retten op omkring yoghurt dressingen.
Grøntsagerne i denne ret, kan udskiftes med andre grøntsager, f.eks gulerødder eller græskar. Retten kan også gøres mere simpel, ved kun at anvende en type grøntsag, f.esk. peberfrugter.
De tyrkiske husmødre vælger grøntsager afhængigt af årstiden og hvad der er på sæson. Dette er en god huske regel, hvis du ønsker at være økonomisk og miljøvenlig i din madlavning.
Retten smager godt sammen med tyrkiske bulgur pilavi.
På udkig efter en anderledes Hummus? Se opskriften på rødbedehummus her.
PIN IT!
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!
Denne artikel omhandler:
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Vegetariske opskrifter
- Tyrkiske vegetariske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.