Nyt fra Alanya

Stigende priser får forretninger til at tænke kreativt

Det tyrkiske lira´s fald har allerede betydet store ændringer i Tyrkiet.

For øjeblikket er der meget fokus på forretninger, særligt restauranters nye kreative initiativer.

De utraditionelle initiativer kommer efter at både elpriser og husleje priser er steget markant i hele Tyrkiet. Den ekstra udgift, som forretningerne nu står med, forsøger de at tjene hjem ved blandt andet at tage ekstra betaling for at få tændt for varmeblæseren eller ved at sætte et minimums beløb, som kunderne skal købe for.

varmeblæser istanbul, lira fald i Tyrkiet, tyrkiet el priser,

I Istanbul florerer ovenstående billede fra Caféen Pasha, hvor det koster 2,99 TL at få tændt for varmelegemet tændt hvorefter prisen er 3,99 pr. time.

Indtil nu har vi ikke oplevet noget ekstraordinært i Alanya udover prisstigninger, så hvis du læser denne artikel, så husk at der er tale om Tyrkiet som land og ikke Alanya by.

lavas brød opskrift, fladbrød opskift, lavas opskrift, fladbørds dips opskrift, tyrkisk mad opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad, opskrift tyrkisk, tyrkisk opskrift på blad, tyrkisk pandekagebrød, fladbrød fra alanya, fladbrød fra tyrkiet

Mellemindkomst restauranter vil uddø

Mange steder er mad på menukortene steget med 10-50%. Samtidig er nogle restauranter begyndte at opkræve et “åbningsgebyr” på mellem 10-70 TL, som betyder at de har sat et minimums beløb, som man som kunde skal købe for, for at spise på restauranten.

Præsident Ramazan Bingöl for TÜRES, tyrkiske organisationen restauranter, har udtalt: “Med disse energipriser vil det ikke længere være muligt at sætte sig ned og kun få en kop te og kaffe. Så ville forretningerne vil gå konkurs.” Bingöl udtalte også, at de mange prisstigninger, vil medvirke til at mellemindkomstrestauranter forsvinder i Tyrkiet.

I en tale til Sozcu.com.tr sagde formanden for TÜRES, Ramazan Bingöl: “Branchen er i chok, efter at flere restauranter har modtaget elregninger, som er på ligeså meget som deres husleje.”

Det er svært at holde sig positive siger TESK

Håndværkerne i Tyrkiet har også udtrykt utilfredshed, over de mange prisstigningerne, som også påvirker deres arbejde og fortjenester.

Præsidenten for Sammenslutningen af ​​Tyrkiske Handelsmænd og Håndværkere (TESK), Bendevi Palandöken, har fortalt om, hvordan håndværkerne blev påvirket af de seneste prisstigninger, til sozcu.com.tr.

“Folk plejede at have håb og drømme om at blive mere eller videreuddanne sig fra håndværker, tjener eller handlende. Nu prøver de bare at fastholde deres arbjede. Håndværkerne er allerede i en vanskelig situation. Ingen ønsker, at lukke deres forretninger. Men samtidig oplever folk at der kommer fakturaer, der ikke kan betales”

Alanya marked, markeder i alanya, grøntsager fra tyrkiet, tyrkiet grønsager, grøn peberfrugt
Fødevareinflationen er steget med 55,6%

Ifølge TUIK-data nåede den årlige fødevareinflation op på 55,6 procent i januar. Denne sats kom over den samlede inflation på 48,7 procent.

TUIK-data viser at auberginer steg med 166%, kartofler med 123%, agurker med 111%, Palermo-peberfrugt med 106%, Almindelig grøn peber med 102%, squash med 83% og tomater med 74 procent.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel handler om:

  • Nyheder fra Tyrkiet
  • Prisstigninger i Tyrkiet
  • Konkurs i Tyrkiet
  • Tyrkisk lira fald

Kilde: www.sozcu.com.tr

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.