Forretter / MezzeTyrkisk mad og opskrifterTyrkiske opskrifter

Opskrift: Tyrkisk gulerods tzatziki – Havuç Tarator

Tyrkiets har velsignet sig selv med et stort og alsidigs køkken, med et utal af retter.

Populært blandt store og små er de tyrkiske mezze retter, som er sammenlignelige med de spanske tapas retter.

Der findes hundredvis af tyrkiske mezze retter, heriblandt gulerods tzatziki, på tyrkisk kendt som Havuç Tarator.

Opskriften på er Havuç Tarator er dejlig nem, for de fleste har næsten altid gulerødder, yoghurt, hvidløg og olivenolie i hjemmet, og det er de få simple ingredienser, som skal bruges for at lave denne lækre tyrkiske opskrift på gulerods tzatziki. Det er også et godt alternativ til tzatziki med agurk, som vi naturligvis også her flere opskrifter på. Se vores agurke tzatziki opskrifter her.

Sammen med andre tyrkiske opskrifter som f.eks rødbedehummus, græskarhummus og tomat ezme kan du sammensætte et flot mezze/tapas bord for dine gæster ved et middagsselskab.

Opskrift på gulerods tzatziki, opskrift på Havuç Tarator, anderledes tzatziki, tzatziki opskrift, mad fra Tyrkiet, mezze retter, tyrkiske mezze retter, tyrkisk gulerods tzatziki, gulerods tzatziki fra Tyrkiet, mad fra Tyrkiet
Opskrift på Tyrkisk gulerods tzatziki (Havuç Tarator)

👤 4 personer 🕚 5-10 min 🌱 Vegetarisk 🍴 Mezze / Forret


INGREDIENSER

3 gulerødder

3-4 spsk. oliven olie

1 fed hvidløg (2 fed, hvis du elsker hvidløg)

4 spsk. yoghurt

Salt

TIL ANRETNING:

Gulerods tzatziki er perfekt som en ret til mezze og tapas.


FREMGANGSMÅDE

Gulerødderne skrælles og rives på et rivejern. Derefter sauteres de revne gulerødder på en pande i oliven olien indtil de er bløde. Sæt dem derefter til afkøling.

Bland det knuste hvidløg med yoghurten. Når gulerødderne er kølet af tilsættes den yoghurten. Derefter smages blanding til med salt.

Tyrkisk gulerods tzatziki er perfekt som mezze ret og smager skønt sammen med ristet brød eller sammen med salat.

Afiyet olsun!

Opskrift på gulerods tzatziki, opskrift på Havuç Tarator, anderledes tzatziki, tzatziki opskrift, mad fra Tyrkiet, mezze retter, tyrkiske mezze retter, tyrkisk gulerods tzatziki, gulerods tzatziki fra Tyrkiet, mad fra Tyrkiet
Fakta om gulerødder

Guleroden stammer oprindeligt fra Centralasien, f.eks. landet Afghanistan. I dag er gulerødder udbredt i store dele af verden og bruges i mange nationale retter.

Guleroden er en populære hverdagsgrøntsag, fordi den er billig, næringsrig og let at opbevare i længere tid. Det er også en let grøntsag at benytte i madlavningen, da den kan spises både rå, kogt, stegt eller grillet.

Det er en kalorielet grøntsag, spækket med fibre og næring. Gulerod indeholder under 40 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den til en meget kalorievenlig grøntsag. Den indeholder 36 kcal pr. 100 g. Der er også betacaroten, fibre, C-vitamin, kalium og magnesium i gulerødder.

Gulerødder er bedst at opbevare bedst ved 4-6 grader, i plastpose med lufthuller eller i en bakke med køkkenrulle, som kan suge fugten. De må ikke opbevares sammen med frisk frugt, fordi de indeholder ethylen, som kan gøre at guleroden kommer til at smage bittert.

Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få meget mere fra os!

Denne artikel omhandler:

  • Gulerods tzatziki
  • Tyrkiske mezze opskrifter
  • Tyrkiske opskrifter
  • Tzatziki med gulerod
  • Opskrifter på tyrkisk mad
  • Mad fra Tyrkiet
Opskrift på gulerods tzatziki, opskrift på Havuç Tarator, anderledes tzatziki, tzatziki opskrift, mad fra Tyrkiet, mezze retter, tyrkiske mezze retter, tyrkisk gulerods tzatziki, gulerods tzatziki fra Tyrkiet, mad fra Tyrkiet

Billederne er udarbejdet i samarbejde med Alanya.Dk, tyrkiske opskrifter og danskityrkiet.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkelig fjernelse af materialet.

error: Indholdet er beskyttet af Alanya.Dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til os.