Tyrkiske hvidkålsruller – Lahana dolmasi
Det tyrkiske køkken er fantastisk. Tyrkerne har en fantastisk evne til altid at få det bedst ud af sæsons frug og grønt.
En af efteråret /vinteren grøntsager er hvidkål, og med dem kan man nogle lækre velsmagende hvidkålsruller, som kan nydes af både store og små – varme og kolde.
Opskriften på tyrkiske hvidkålsruller en nem at følge, og denne ret er en nem måde at mætte mange munde, med billige råvarer.
Ingredienser :
1 hvidkål
3 store løg eller 6 små løg
2 tomater
3 dl olivenolie
3 dl grødris
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. mild paprika
1 håndfuld frisk mynte eller persille
1/2 spsk. salt
1 tsk. sort peber
800 ml. vand fra kogte hvidkål
Fremgangsmåde:
Bring en stor gryde med vand i kog og fyld en stor skål med koldt vand.
Skil hvidkålsbladene fra hinanden i store hele stykker. Kog 6-7 hvidskålsblade sammen ad gangen i ca. 5 minutterm til bladene bliver bløde og kan foldes. Tag bladene op ad gryden og læg dem straks over i en skål med kold vand.
Tag bladene op ad det kolde vand og lad vandet dryppe af i en si. Gem vandet hvidkålen blev kogt i.
Tag en ny gryde og hæld 1 dl olie i gryden og varm det op. Tilsæt 1 spsk. tomatpasta, og 1 spsk. mild paprika i og svits det. Hæld olieblandingen over i en skål og læg 2-3 hvidkålsblade i bunden af gryden. Hvidkålsbladene i bunden af gryden skal forhindre hvidkålsrullerne i at brænde på i bunden af gryden.
Hak løgene fint og svits dem i 2 dl. olie i en ren gryde. Hak tomaterne fint og bland dem med løgene. Hæld ris i og rør blandingen godt. Hæld 2 dl. vand fra hvidkålsvandet i og læg låg på og lad det simre i ca. 5 minutter. Sluk for varmen, og lad det køle ned.
Skær den tykke og hårde ende fra bladene og læg 1 spsk. fyld på bladet, buk enderne ind, og rul det rundt så fast som muligt. Placere rullerne side om side i gryden.
Fortsæt til du har rullet fyldet i alle bladene.
Læg en flad porcelæn tallerken ovenpå rullerne, så rullerne ikke løsner sig under kogning. Hæld vand over så det lige dækker rullerne, og har du nok, så brug gerne vandet, som hvidkålen blev kogt i. Tilføj saltet. Læg låg på gryden og lad retten koge på højt blus i 5 minutter, derefter ved svag varme i ca. 40 min. til bladene er blevet møre og gennemsigtige. Sluk for varmen og lad gryden køle af. Hæld vandet fra gryden og serverer hvidkålsrullerne lune.
Kunne du lide den artikel? Husk at like os på Facebook og få endnu flere nyheder!
- Tyrkisk mad
- Tyrkiske opskrifter
- Mad fra Tyrkiet
- Vegetarisk mad
- Tyrkisk fladbrød
- Tyrkisk forret
- Tyrkiske dressinger